Hösten är här och den svenska fotbollssäsongen börjar lida mot sitt slut, framförallt de mindre serierna där inte alltför många matcher återstår. Här hämtar jag ett spel från division 4 Stockholm norra och det blir ett mindre värdespel då jag anser att oddsfördelningen borde vara något jämnare.

  • Match: Enebyberg – Viksjö
  • Spel: Enebyberg
  • Odds: 2,65 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.00

Matchen spelas alltså under torsdagkvällen. Kom ihåg att endast att Nordicbet sätter odds på dessa serier i division 4.

4. IFK Viksjö 17 matcher (9-1-7) 0 28 poäng
8. Enebybergs IF 17 matcher (7-1-9) -5 22 poäng

Med 5 matcher kvar att spela är Viksjö 7 poäng efter det närmsta laget på en kvalplats upp till division 3, något jag har väldigt, väldigt svårt att se hur man ska lösa. Enebyberg är 3 poäng upp på det laget som är trea från slutet, något man vill undvika då det kan bli det antalet lag som ramlar ur (beroende på hur många lag från Stockholm som åker ur division 3).

På förhand fick Viksjö återigen ses som ett högst stabilt och svårspelat lag för den här serien som skulle kunna ligga och hota strax bakom de absoluta topplagen. Men om den absolut högsta nivån kan vara hög så kan det vara mindre bländande när den är något lägre. Någonstans där på det sistnämnda är man nu då man är något formlöst med 4 raka förluster och det med en målskillnad på 1-13 där 3 av matcherna har spelats mot lag runt eller under mittenskiktet av tabellen.

Enebyberg är nykomlingar i den här serien och till en början så hade man problem med att få ihop laget. Det som således blir hyfsat imponerande är att man faktiskt inledde säsongen med 6 (!) raka förluster innan man började klättra i tabellen.  Sett till poängskörden har man varit något svagare efter sommaruppehållet med 3 segerlösa matcher i rad, men i överlag så har det inte varit något fel på prestationerna. Man var bra, trots förlust, mot topplaget Täby och mot Blue Hill blåste man ett flertal chanser som ledde till delad poäng.

Av de rapporterna jag har tagit del av så ska det här vara en jämn kamp på förhand där jag är något förvånad över att det inte går mer mot 50/50 sett till oddsen. Sett till de djupa dalarna bortalaget har haft på slutet så är man inte alls pålitligt. I vanlig ordning går jag in med en låg insats på dessa serier, men hemmalaget ska ha en bättre chans än vad oddset tyder på och spelas därefter.

/Puyol