Match 4 i kvartsfinalspelet i damernas elitserie där Mora reser ner till Gotland med kniven mot strupen. Kvällens gäster var de stora favoriterna på förhand men man har inte fått till det riktigt. Men om man går efter hur de tidigare matcherna har sett ut så måste man ge laget en ny chans till ett odds som lockar.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Elitserien damer
  • Match: Endre-KAIS Mora
  • Spel: KAIS Mora
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00 23/3

Inte mycket att fundera på längre för laget (Mora) som förväntades gå rent i den här serien. Efter att ha varit en match upp så har nu två förluster (sudden respektive straffar) förvandlats till ett jobbigt underläge och nu måste en av guldfavoriterna vinna för att få till en femte och direkt avgörande match på hemmaplan.

Mora, som kom tvåa efter IKSU i grundserien, låg hela 25 poäng före Endre i samma tabell innan slutspelet drog igång, vilket kanske säger en del om att favoritskapet var relativt befogat. Men gotlänningarna har lyckats hålla ner produktionen hos Moras fantastiska förstakedja, iallafall tillräckligt för att inte låta dom springa iväg med siffrorna. Och lyckas man vinna två matcher först efter ordinarie matchtid så är det bara att konstatera att man har haft en del marginaler med sig också.

För dalmasarnas del rapporteras det om bra träningar i veckan och man tog bussresan redan under torsdagen för att kunna ladda ordentligt.

Nycklarna för Moras del blir att få stopp på Anna Jakobsson och få hål på Lisa Kokkonen. De två har varit den stora, om inte den enda, skillnaden och anledningen till att Endre har 2-1 i nuläget

Om man räknar in samtliga spelade perioder så här långt in i matchserien så har Mora skjutit hela 122 skott på mål jämfört med 66 för Endres del. Det säger en del om hur dessa matcher har sett ut. Jag håller kvällens bortalag som det bättre laget och kan man bara styra upp effektiviteten något så tar man nog inte semester så här dags.

Visar bortalaget upp lite skalle samt kyla så tror jag också att man tar det här till en ny hemmamatch, och det inom ordinarie speltid. Så pass mycket kvalitet ska man ha för det.

/Puyol