Vi har en spännande match här Bologna kommer från en tung förlust borta mot Frosinone där man åkte på en straff sista kvarten i en annars jämn match. Dock fick nu två avstängda backar på köpet vilket bli kännbart för defensiven här. Offensivt så är man dock bra, speciellt på hemmaplan. Fiorentina är ett, som vanligt, offensivt spelande lag med mycket kvalité där man förstärkt laget med mycket offensiv i januari. Räknar med en öppen tillställning.

  • Bologna – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Bologna förlorade senaste borta mot Frosinone med 1-0, på straff i slutet av matchen. Innan dess hade man en ganska bra form och jag tror man istället för att gå ner sig kommer komma till denna match revanschsugna som fan. Man vilade spelare senast, men vi lär få se ett bra lag här mot Fiorentina. Sen ska man säga det att Bologna är ett bra lag på hemmaplan där man gjort en del mål men även släppt in en del så jag tror på något liknande här också såklart nu när man möter ett offensivt bra Fiorentina som inte lär backa hem direkt. Man brukar inte spela oavgjort så mycket utan antingen vinner man eller så förlorar man vilket också kan göra så matchen öppnas upp ytterligare.

Man saknar mittbackarna Ferrari och Oikonomou som är avstängda som båda startade senast. Visserligen får man tillbaka mittbacken Gastaldello från just avstängning. Offensivt så vilade man Destro och Giaccherini från start senast, men lär starta här vilket är ett klart plus.

Bologna     fiorentina

Fiorentina är ett bra lag där offensiven är styrkan helt klart. laget har haft lite svårt på sistone här innan nyår och efter nyår, men jag tycker nu att man börjar få igång laget igen. Och kanske var det att energin var lite slut i Fiorentina, som ju spelar en fotboll som tar på energin till slut. Nu har man fått in nya spelare som jag tror är oerhört nyttigt och jag tror vi kan förvänta oss ett Fiorentina som hittar tillbaka till det där fina offensiva spelet som gjorde dom till serieledare tidigt på säsongen. Samtidigt så är defensiven fortfarande inte den bästa. Framförallt så tycker jag det kan vara djupa dalar från Facundo Roncaglia vilket gör att man inte litar på honom. Senast i veckan så vann man hemma mot Carpi med 2-1 efter ett sent mål vilket kan ha gett dom ytterligare tändvätska inför denna match.

I bortalaget så saknar man vänsterbacken Alonso och defensiva mittfältaren Badelj. Annars ser det bra ut, framförallt offensivt där man värvat in spelare som Mauro Zarate, Cristian Tello och Panagiotis Kone som alla i sina bästa stunder kan göra en hel del. Rent offensivt så var ju Fiorentina redan bra men kanske att man behövde lite ny energi i form av nya spelare, då just energin sett aningen segt ut på slutet så tror detta är bra för laget. Zarate fick hoppa in senast och avgöra med ett riktigt snyggt avslut i mål på övertid, så förmodligen ser vi han från start här.udinese

————————————————————————————————————————————————————

Bologna har haft en bra form på senaste tiden, senast gjorde man ingen jättebra match, samtidigt så började man med ordinarie spelare på bänken som lär starta nu. På hemmaplan är man ett bra lag och har gjort en del mål, men även släppt in. Fiorentina vet vi har ett fint offensivt spel där man bränner mycket energi. Nu har man fått in ny energi i form av nya spelare, främst offensivt då. Här tror jag man går för 3 poäng helt klart och det lär bli en öppen match. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.20. Insatsen hamnar på lite över medel. Avanti!

/ L’orso