Här tar nedflyttningstippade EMpoli emot ett Sassuolo som känns oerhört stabilt och bra. Jag plus många fler har ju tippat Empoli att åka ur och man startade säsongen med någon seger och någon oavgjord men har nu 2 raka torskar så formen är på nedgång, lägg till att lagets i särklass viktigaste spelare är avstängd i 3 matcher med start nu. Sassuolo spelar stabilt och man har ett ganska bra lag som får spela match ut och match in, dvs man är samspelta. Bör ha bra chans idag!

  • Empoli – Sassuolo
  • Spel: Sassuolo -0.25 (asian)
  • Odds: 2.60 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Empoli har haft en del flyt såhär i inledningen av säsongen kan jag tycka, och man är i stort sett beroende av en spelare offensivt sätt. Jag och många andra har ju tippat Empoli att åka ur och det står jag helt klart fast vid för i grunden har man inget jättebra lag och grundstommen finns inte kvar i laget som man hade förra säsongen. Och ja nu är man som sagt beroende av en spelare offensivt som måste leverera hela tiden för att man ska kunna ha en chans i matcherna.

Och apropå att vara beroende av en spelare, han heter Riccardo Saponara och han är avstängd i 3 matcher nu, ett superavbräck i mina ögon. Han är typ allt i offensiven i detta lag. I övrigt har man även skador på mittfältarna Daniele Croce och Leandro Paredes samt anfallaren Levan Mchelidze. Så hur ska man ens kunna göra mål nu?

Empoli Sassuolo

Sassuolo har jag dock imponerats av en del och man spelar nästan med samma lag dag ut och dag in vilket gör att man är väldigt samspelta. man är dessutom enda laget i Serie A som ännu inte förlorat, 3 vinster och 3 oavgjorda. Nu möter man ett lag på nedgång formmässigt och som saknar sin i särklass viktigaste spelare. Man bör ju bara ha en bra chans att vinna det här, framförallt så tror jag inte att man förlorar detta eftersom Empoli kommer ha väldigt svårt att göra mål här.

I Sassuolo så saknar man inga jätteviktiga spelare direkt men det är klart att det är ett avbräck att Francesco Acerbi inte spelar, men tycker man har helt okej ersättare på den positionen. Annars är offensiven intakt och även mittfältet och det känns som att det är där matchen avgörs denna dag. Hur bra kan Empoli försvara sig för det lär behövas. Jag är tveksam där och ger fördel till Sassuolo helt klart.

——————————————————————————————————————————————————————-

Empoli har en formkurva som pekar neråt och man har egentligen inte spelarna för att ta sig uppåt i tabellen. När dessutom lagets viktigaste spelare och han som gör det framåt är avstängd så kommer man ha oerhört svårt att vinna matcher den saken är klar. Sassuolo spelar bra fotboll och man är svårslagna. Man saknar inga jätteviktiga spelare här och jag tror man kommer gå för 3 poäng här i den formen man har just nu. Jag spelar Sassuolo -0.25 till oddset 2.60. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso