Vi har en lunchmatch i Serie A mellan Empoli och Sassuolo två jättefina lag som satsar mycket italienskt vilket är kul. Båda lagen befinner sig relativt säkert från nedflyttning och kan därmed slappna av och när man spelar som bäst kan båda lagen bjuda på underhållande fotboll vilket i alla fall jag tänker ta vara på denna förmiddag. Häng på!

  • Empoli – Sassuolo
  • Spel: Över 2.0, 2.5 Mål (Goal Line)
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Empoli gjorde ingen bra match senast mot Cagliari och man hade väldigt mycket tur att man fick med sig 1-1, där kvitteringen kom i absolut sista sekunden, bokstavligt talat. Cagliari skapade så pass mycket chanser i första halvlek att man såklart borde avgjort det där. Men Empoli bevisar återigen att man är svårslagna även om det kanske var något turligt i och för sig. Och man är nu uppe i 7 raka utan förlust vilket såklart är bra även om det bara är 2 vinster.

Senast så var lagets bäste spelare Mirko Valdifiori avstängd vilket man visste skulle bli kännbart, nu är han dock tillbaka och Empoli har fullt manskap att tillgå vilket är klart positivt. Och nu kan Valdifiori smeka in dom där fina passningarna i bra lägen för forwards att jobba för, ska bli oerhört spännande att se ifall man förvaltar de lägen man lär skapa. Jag tror man kommer försöka gå för det helt klart och tar man en 3 poängare så kan man nog säga att kontraktet är helt räddat eftersom Cagliari förlorade igår mot Milan.

empoli_200x200     sassuolo_200x200

Sassuolo hade ju en fin start där man tog sina poäng vilket gör att man ligger där man ligger just nu, på säker mark i mitten av tabellen. På slutet har man dock haft ett bedrövligt försvarsspel vilket lett till den dåliga form man haft på 4 raka förluster innan vinsten senast mot Parma med 4-1. Sen bör man ju ändå tillägga att man mött seriens bästa lag också angående förlusterna.

Men det är dock så att man har problem defensivt och vi stryker 4 backar där 2 är ordinarie och de andra två spelat en hel del dom också. Detta är såklart inge bra alls defensivt sätt. och när man har dessa avbräck så förstår man att man haft det jobbigt mot de bättre lagen. Nu möter man ju ”bara” Empoli men jag tror ändå det kommer vara kännbart att ha dessa avbräck. Sen kan man mycket väl vinna matchen ändå då man har 3 riktigt vassa anfallare på topp. Lär onekligen bli intressant att se ifall man kör all in här och fortsätter på vinsten senast. Hur som helst så är man ett underhållande lag och det har visat sig i flera matcher denna säsong.


Empoli är ett svårslaget lag men brukar spela en kreativ fotboll emellanåt och speciellt när man har Valdifiori på plan, nu är magikern tillbaka efter avstängning, stort plus. Jag tror man ser en chans att ta 3 poäng här vilket kan öppna upp matchen. Sassuolo är nästan alltid ett underhållande gäng att se på, speciellt med den fina offensiv laget besitter. Sen att man haft ett bedrövligt försvarsspel på sista tiden som såklart hänger ihop med att man har 4 backar på skadelistan är ju inte negativt för vårt spel denna lunch. Jag spelar över 2.25 till oddset 1.95, halva insatsen tillbaka vid 2 mål. Och Insatsen får bli medel denna gång. Jobba!!!

/ L’orso