Tidig lunchmatch i Serie A och den gäller ändå ganska mycket, speciellt för bortalaget Sampdoria. Hemmalaget Empoli har inte så mycket att spela för, förutom det faktum att det är årets sista hemmamatch vilket kanske ger en extra boost. Empoli är som vanligt svårslagna och bra på skapa målchanser. Nu möter man ett Sampdoria som måste vinna för att ha fortsatt chans på Europa League och man lär då riska mer än man brukar. Böljande matchbild att vänta med mycket målchanser.

  • Empoli – Sampdoria
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.81 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Empoli har i de senaste matcherna varit väldigt offensiva och att det skulle sluta nu är föga troligt. Man lär i sin sista hemmamatch för säsongen fortsätta visa en offensiv vilja. Bara på de 5 senaste matcherna har laget gjort 10 mål men man har samtidigt släppt in 9 mål. Man kan säga att laget känns avslappnat vilket gynnar offensiven mycket men kanske inte så mycket kring defensiven. Och målsnittet i Empolis senaste 5 matcher ligger på höga 3,8 mål per match.

Man har en avstängning i Simone Verdi annars helt fullt manskap och man ska veta det att den offensiva mittfältare Saponara är i riktigt bra form och visat det i flera matcher här i slutet av säsongen, både med målgivande passningar och en hel del mål själv. På hemmaplan har Empoli gjort mål 8 raka matcher och det lär säkert inte ändras mot ett Sampdoria som lär riska mer än vanligt.

empoli_200x200     sampdoria_200x200

Sampdoria har spelat bra fotboll senaste tiden men har haft riktigt svårt att förvalta alla sina miljoner klara målchanser man skapat, till slut får man utdelning på dessa chanser. Hemma mot Lazio senaste missade man flera bra målchanser där ibland friläge för Eto’o och nästintill öppet mål för Pedro Obiang. Och det var innan Lazio gjorde sitt vinstmål i den matchen. Vinsten i senaste bortamatchen mot Udinese (1-4) fick man dock utdelning och kan mycket väl bli ett liknande scenario denna förmiddag. Och nu lär man ju dessutom riska ännu mer i sitt spel för att gå för 3 poäng som lär krävas ifall man ska ha fortsatt chans på Europa League till hösten.

Man saknar fortfarande anfallaren Eder som ju varit borta en längre tid nu och borta för resten av säsongen. Annars ser skadeläget riktigt bra ut och man kommer till spel med flera bra offensiva spelare, så räkna med ett taggat Sampdoria mot ett offensivt glatt Empoli denna förmiddag.


Empoli spelar sin sista hemmamatch för säsongen och man lär fortsätta sin offensiva vilja som man visat nu på slutet med 10 mål framåt på de 5 senaste. Defensiven på de 5 senaste har dock inte sett så bra och man har släppt in mycket mål. Sampdoria kommer till denna viktiga match med vetskapen om att man troligen måste vinna för att ha chans på Europa League till hösten, så man lär gå för seger vilket gör att ytorna bakåt kommer ges till Empolis offensiva spelare. Räkna med böljande matchbild. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.81. Insatsen strax över medel. Kämpa!

/ L’orso