Empoli har väldigt dålig form just nu och blev torsk senast också, men man bänkade oväntat bra spelare vilket inte fall väl ut. Nu lär dom starta och man är ett offensivt spelande lag. Sampdoria har nu två raka vinster, men mot bottengäng, nu lär det bli aningen tuffare. Men klart man kommer gå för det här och med Montella vid rodret så är det ett offensivt spelande lag. Ser framför mig en match som kommer bli aningen underhållande med ett antal mål.

  • Empoli – Sampdoria
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Empoli är ett spelade lag som har bra offensivt spel. Formen är inte direkt bra måste man ju säga. Men nu tror jag man kan få väldigt fina ytor när man möter ett lag och en tränare som inte har något vidare försvarstänk. I alla fall inte nå bra sådant. Ska även sägas att Empoli bänkade både Saponara och Pucciarelli senast vilket var konstigt, men båda kommer starta här vilket är ett klart plus för offensiven såklart, då Saponara är lagets stjärna. Men man kommer att behöva se upp defensivt då man möter ett offensivt lag som har två raka segrar i bagaget och med bra offensiv kvalité. Kommer svänga en hel del här tror jag.

Vi stryker mittbacken Tonelli vilket är ett tungt avbräck, annars ser det bra ut för Empoli truppmässigt.

Empoli    Sampdoria

Sampdoria kommer från två raka segrar, dock mot bottenlagen Verona och Frosinone. Nu möter man ett bättre lag, men man borde dock ha bra chans ändå eftersom Empoli inte har någon vidare bra form. Samt att dom saknar en viktig pjäs i defensiven. Och med tanke på att  Montella är en offensivt lagd tränare så är det också där styrkan ligger i detta Sampdoria. Men vi vet också att svagheten ligger i defensiven och ska man vara kritisk så tycker jag att man har usel kvalité i backlinjen, bara målvakten som håller någorlunda klass. Och man kan inte hålla på lita på att målvakten gör bra prestationer hela tiden. Empoli kommer nog få rätt bra ytor att jobba med för detta vill Sampdoria gärna vinna och komma bort från den där streckstriden där nere för gott.

I bortalaget så stryker vi inga nämnvärda spelare direkt, Carbonero saknas men ingen startspelare heller så. Nä det ser ganska bra ut och vi har flera offensiva spelare här som kan avgöra.

——————————————————————————————————————————————————————

Empoli är ett bra offensivt spelande lag och framåt så kommer man starta med ett bra lag. Dock trubbel när bäste pjäsen bakåt är avstängd ytterligare 1 match. Man kommer bjudas på ytor då man möter ett defensivt svajigt lag. Sampdoria är vassa offensivt och spelar även dom ett offensivt spel. Man saknar dock inga defensiva spelare, men det spelar ingen roll då jag tycker backlinjen är riktigt dålig faktiskt. Det lär bli böljande åt båda håll här. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 2.08. Insatsen hamnar på medel. Avanti!

/ L’orso