Empoli tar emot Roma och det är verkligen formskillnad mellan lagen. Empoli har efter en finfin höst nu gått väldigt tungt ett tag och inte vunnit på 7 matcher. Dessutom har man tunga avbräck i den här matchen. Man möter ett Roma som ser riktigt bra ut för tillfället med en riktigt bra form på 5 raka segrar. Däremellan en bra utförd match mot Real Madrid trots förlust. Roma borde ses med bra chans och ett par mål borde vi få se.

  • Empoli – Roma
  • Spel: Roma över 1.5 mål
  • Odds: 1.97 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Empoli har nu sju raka matcher utan seger varav två raka förluster. I dom två förlusterna har man även släppt in 2 och 3 mål. Så formen är långt ifrån så bra som den var i höstas när man överraskade i stort sett alla med sitt fina offensiva spel. Men visst kunde man se att försvarsspelet inte alltid var på topp men då fanns som sagt en offensiv som ändå hjälpte till i presspelet till exempel. När man inte funkar som lag eller saknar nyckelspelare så fallerar hela laget nästan. Och nu har man tunga avbräck defensivt och offensivt när man ska möta ett formstarkt Roma med mycket självförtroende och som har en riktigt bra startelva. Det känns nästan som ett omöjligt uppdrag. Empoli kan dock sticka upp och göra något mål vilket jag är lite rädd för. Senast förlorade man borta mot Sassuolo med 3-2, matchen innan förlorade man hemma mot bottenlaget Frosinone, som ju har stor motivation. Nu möter man ett Roma som även dom har mycket motivation i att nå Champions League.

Man saknar ordinarie mittbacken Tonelli och ordinarie mittfältaren Saponari på grund av avstängning, två absoluta nyckelspelare för detta Empoli. I övrigt så har man även backen Andrea Costa skadad, även det ett avbräck.

Empoli    Roma

Roma har som alla vet kommit igång på allvar igen, och det efter att man bytte tränare. Nu är det Spalletti som sitter vid rodret vilket även syns på planen då det har lossnat offensivt. HAn spelar ju en offensiv fotboll vilket även gynnat flera spelare. Att man sen fått in El Shaarawy och Perotti i januari är bara positivt då Roma behövde lite ny energi. Även Salah har kommit igång igen efter att ha börjat serien på ett bra sätt. Nä offensivt tycker jag det ser klockrent ut för stunden. Självförtroende är på topp helt enkelt. Man är nu uppe i fem raka vinster i ligan och man har gjort 15 mål, och gjort minst 2 mål i alla fem vinsterna. Och senast krossade man Palermo med 5-0. Jag tror ju bara att man fortsätter på samma bana och bara går framåt. Jag menar, varför inte låta spelarna bara köra medan dom har flowet inne.

Här saknar man egentligen bara De Rossi vilket är et avbräck defensivt, annars så har man ett riktigt bra lag med en finfin offensiv där Dzeko nu till och med börjat göra mål, 2 matcher i rad för att vara exakt. Att man ska göra 2 mål mot ett formsvagt Empoli ser jag som högst troligt, speciellt när dom även saknar viktige Tonelli i backlinjen.

—————————————————————————————————————————————————————-

Empoli har alltså dålig form och att spela på hemmaplan är inte så stor faktor ändå då man gärna är ett lag som spelar på ytor som man så ofta får på bortaplan. Sen att man har tunga avbräck på nyckelspelare är en avgörande faktor också. Roma å sin sida har riktigt bra form och man går för att ta den sista CL-platsen, då ska man vinna en sådan här match mot ett försämrat Empoli i dålig form. Kommer bli en match som passar Roma också tror jag. Jag spelar Roma över 1.5 mål till oddset 1.97. Insatsen är lite över medel. Avanti Roma!

/ L’orso