Vi tar oss till sista matchen i omgång 33 som är mellan Empoli och formstarka Napoli. Där jag tror vi kommer få se ett Napoli som går för 3 poäng som dom just måste ha i kampen om Champions League-platserna. Men samtidigt så möter man ett Empoli som alltid är svårslagna och gör nästan alltid mål och nu har man ju hemmaplan dessutom. Tror på en öppen matchbild med fördel Napoli, men vad spelar jag då?

  • Empoli – Napoli
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Empoli har släppt in lite för mycket mål på senaste tiden för att kunna ta en 3 poängare och inte heller ska man ha någon jättechans mot Napoli heller som går som tåget just nu. Men man kan absolut bjuda upp till dans delvis eftersom man spelar rätt bra fotboll emellanåt och det är alltid trevligt att se. I och med att man har hemmaplan så ska man inte underskatta Empoli och man lär göra någon balja. Fast det lär väl inte räcka mot ett formstarkt Napoli som ju går för seger no matter what.

Dock ser skadeläget oerhört ljust ut och det är endast reservspelare som är uppsatt på skadelistan. Försvarsspelet har dock sett sisådär ut senaste matcherna då man släppt in 8 mål på 3 matcher och man möter nu ett lag som har väldigt många bra offensiva spelare, luktar inte bra detta. Inte blir det bättre när mittbacken Tonelli är avstängd. Men offensiven hos Empoli såg dock bra ut senast mot Atalanta där man borde stängt matchen innan Atalanta kvitterade i slutet.

empoli_200x200    napoli_200x200

Napoli går just nu som tåget och man har 3 övertygande segrar i ligan samt att man slagit ut Wolfsburg på 2 möten. Formtoppade Napoli jagar ju en Champions League-plats och vinner man bara här så är den chansen högst trolig fortfarande. Men då krävs det seger så skulle inte kunna tänka mig att man går in defensivt till den här matchen utan det lär bli tuta och kör direkt vilket öppnar upp matchen rent allmänt.

Skadeläget ser bra ut, bara några få skavanker på reservspelare i form av De Guzman, Zuniga och Strinic. Man klarar sig utan dom ganska enkelt. Och man lär ställa upp med en riktigt bra elva, speciellt offensivt där man har formstarka spelare rakt av. Extra bra för Napoli är ju att Lorenzo Insigne kommit tillbaka från skada om som han gjort det, tillfört en helt annan dimension i offensiven, riktigt bra för Napoli.


 Empoli kan spela avslappnat utan press men man har spelat dåligt defensivt senaste tiden, ett formstarkt vasst Napoli kommer utnyttja det alla gånger. Offensiven ser dock bra ut för Empoli som många gånger förr. Napoli kommer göra allt för att vinna den här matchen då den är väldigt viktig för dom i och med att dom slås för CL. Så seger är något man går efter så räkna med full fart framåt. Dessutom har man grymma spelare offensivt som är formstarka. Jag spelar över 2.5 Mål till oddset 1.84. Insatsen blir något över medel. Jobbaaa!!

/ L’orso