Jag lägger mitt fokus denna dag på den tidiga matchen i Serie A som är mellan Empoli och Inter. Visserligen har Empoli hemmaplan men man har en ganska så sviktande form, medan Inter å andra sidan känns klart på uppåtgående. Jämför man spelare för spelare är det klasskillnad på många platser om inte alla. Mitt spel känns helt klart intressant och vi får det till bra odds, häng på!

  • Empoli – Inter
  • Spel: Inter 0.0, -0.5 (Asian Hcp)
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6.5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Empoli hade för ett antal matcher sedan en väldigt fin form när man var obesegrade. Och trots att man torskade senast så tycker jag förlusten legat där och väntat. Inte alls sett lika fint ut som det gjorde förut. Formen är därför sviktande och kanske inte perfekt läge att möta ett Inter, trots hemmaplan, denna dag. Nu har man 5 raka utan vinst varav 4 är oavgjorda och 1 är förlust som kom senast mot Sampdoria som tappat sin bäste spelare.

Till dagens match är ordinarie vänsterbacken Mario Rui avstängd efter lite för många gula kort. Och en positiv sak för detta Empoli har varit kontinuiteten dom haft denna säsong, men man har märkt nu på slutet att så fort man har någon spelare borta så märks det, dels för att man såklart inte alls har samma bredd som många andra lag men även för att man inte kanske inte hittar varandra lika enkelt som man gjorde med den spelare som brukar spela där. Då har spelet gått i kras lite kan jag tycka.

I övrigt så är anfallarna i för dåligt slag för tillfället för att kunna hota och ifall Empoli ska ha någon som helst chans måste dom komma upp i någon sorts form annars ser jag inte hur det ska kunna gå vägen. 1 mål på dom 4 senaste matcherna imponerar inte ett dugg på mig och då har man ändå haft bollinnehavet i 3 av dom matcherna.

empoli_200x200      inter_200x200

Inter har till skillnad mot Empoli inte haft någon som helst svit men spelet har dock sett lovande ut på slutet. Hemma mot Lazio gjorde man en fin 2a halvlek och tog ikapp 0-2 till 2-2. Och näst senast mot Juventus borta gjorde man återigen en fin 2a halvlek och hämtade in 1-0 till 1-1 och hade absolut chans till ytterligare mål dessutom. Och nu senast så vann man komfortabelt med 3-1 hemma mot Genoa som ju sett så bra ut denna säsong med ett solitt försvarsspel.

Det verkar ju helt klart så att Roberto Mancini börjar sätta sitt spel mer och mer. Att han sedan fått in värvningar som Lukas Podolski och Xherdan Shaqiri ser jag bara som oerhört positivt för den närmsta framtiden. Två spelare som är kreativa och har bra skott. Podolski gjorde debut borta mot Juventus och hade abslut några fina aktioner redan där och då. Shaqiri lär debutera idag. Som sagt, det ser lovande ut för detta Inter.

Vi stryker dock mittbacken Juan Jesus till dagens drabbning då han är avstängd. Däremot får man tillbaka Andrea Ranocchia från just avstängning och plus det faktum att Nemanja Vidic börjat spela bra måste ju också anses som en positiv sak. Framförallt för att han kom rätt fel in på det hela i Inter redan från start. Men han har ju absolut kvalitéer för att vara ordinarie i detta Inter.


Empoli har en formkurva pekande neråt och möter ett Inter med en formkurva helt åt andra hållet, dvs uppåt. Vi har ett Empoli som spelat med samma laguppställning i stort sett hela säsongen men som på slutet fått avstängningar o skavanker och då har man sett svagheten hos Empoli, bredden finns inte där. Nu är vänsterbacken avstängd. Inter har sett väldigt bra ut på slutet och gjort starka upphämtningar mot formstarka Lazio och suveränen Juventus. Och fått in intressanta nyförvärv. Jag tycker att vi får ett väldigt bra odds på spelet Inter -0.25 i handikapp, vilket betyder att vi får tillbaka halva insatsen ifall det bara blir oavgjort här och det blir vinst ifall Inter vinner. Insatsen på det spelet får bli lite över medel. Kör nu blåsvart!

/ L’orso