Dags för Toscana-derby och det är Empoli som tar emot Fiorentina. Här tror jag på en öppen matchbild där Empoli som nyligen säkrade kontraktet och möter ett Fiorentina som jagar Europa League plats, samtidigt som man ju har en superviktig hemmaretur i just Europa Leagues semifinal. Detta är Empolis sista superviktiga match där man kommer ge allt för att slå storebror Fiorentina vilket även spelarna sagt. Fiorentina har bra offensiv men sämre defensiv.

  • Empoli – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Empoli har med dom två senaste segrarna mot Napoli hemma (4-2) och Torino borta (0-1) säkrat kontraktet och den enda viktiga uppgiften man har kvar är derbyt mot storebror Fiorentina. Och kan inte tänka mig något annat än att man går för fullt ända i 90 minuter plus tillägg. Ett Empoli som nästan alltid gör mål oavsett motstånd och som även är väldigt svårslagna vilket tabellen visar prov på med 17 oavgjorda matcher på 34 möjliga än så länge.

I hemmalaget så saknar vi vänsterbacken Mario Rui som såklart är ett avbräck då han varit bra under säsongen. I övrigt så saknas långtidsskadade Verdi och Guarente. Men annars ett fullt manskap att tillgå där vi har form på offensiva spelare såsom Saponara och Maccarone som gjort flera mål på slutet.

empoli_200x200   fiorentina_200x200

Fiorentina har varit lite upp och ner på slutet, där man haft mycket fokus på turneringen Europa League. Nu torskade man semifinal match 1 borta mot Sevilla med 3-0 och det ska mycket till för att vända det. Men i matchen hade man absolut chanser för att göra mål. Kanske kommer målen nu istället trots att man ska rotera inför returmötet mot Sevilla. Men man ska veta att man har bra bredd, inte minst i offensiven där Diamanti och Gilardino har hyfsat bra form och kan Serie A. Sen slåss man ju fortfarande om att få spela i Europa League även nästa säsong och då bör man minst ta poäng här, men helst 3 poäng eftersom lagen där bakom kommer närmare och närmare för varje omgång. Sen vill man absolut inte förlora mot lillebror här.

Man saknar långtidsskadade Rossi och Babacar denna dag, annars har man alla att tillgå, men rotation förväntas. Och skulle det se trögt ut till en början och man ligger under så kommer Vincenzo Montella säkerligen byta in några spelare som mycket väl kan förändra matchbilden. Om det nu skulle behövas, för det finns massor av offensiv kvalité på bänken ju. Men även på planen också. Nä tror detta blir en öppen match med flera målchanser åt båda håll.


Empoli kan spela helt avslappnat och verkligen gå för fullt i den här sista viktiga matchen för säsongen som är mot storebror Fiorentina. Man gör nästan alltid mål och är oerhört svårslagna. Flera offensiva spelare som har bra form dessutom och som gjort flera mål på slutet. Fiorentina har viktig match kommande torsdag men även denna är superviktig i kampen om Europa League nästa säsong, poäng krävs därför. Man är bra offensivt men sämre defensivt och man har varit mycket upp och ner senaste tiden. Nä jag tror på öppen matchbild med flera målchanser. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.84. Insatsen är strax över medel. Jobbaa!

/ L’orso