Här tar ett Empoli, som fortsätter överraska i Serie A, emot ett Carpi som kämpar i botten. Och 0-0 hemma mot Milan är absolut ett godkänt resultat för Carpi men det var på hemmaplan där man ändå kommer ta en del poäng, på bortaplan däremot är det en helt annan femma. Empoli spelar dessutom stundtals riktigt bra och har hotat flera topplag än så länge. Här är man snäppet bättre än motståndaren helt enkelt!

  • Empoli – Carpi
  • Spel: Empoli över 1.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Empoli kommer från en seger borta mot Verona med 0-1, man vann även matchen innan dess mot Lazio med 1-0 och var nära på få med sig 3 poäng borta mot formstarka Fiorentina matchen innan dess när man fick 2-2. Så jag skulle säga att formen är ganska god ändå. Man är inget lag där man gör det bättre hemma eller borta utan det är ungefär samma sak. Lite upp och ner beroende på laget man möter i princip. Nu möter man ett Carpi som har ett ganska mediokert lag på pappret men det har man även visat på planen, när man spelat på bortaplan. Så jag ser framför mig ett Empoli som kommer vara det bättre laget och när man ändå har ett ganska bra anfallsspel och möter ett Carpi vars defensiv fallerat rejält på bortaplan så ser jag minst 2 mål från hemmalaget komma.

Skadeläget ser bra ut och inga avstängningar heller och man kommer till spel med bästa laget. Det ska således inte finnas några ursäkter till att inte göra en bra match här. Svårt för ett lag som Empoli att underskatta någon också.

Empoli   Carpi

Carpi har gjort det helt okej på hemmaplan där man till exempel tagit poäng mot Milan och Napoli och även vunnit mot Torino, men vad gäller bortaplan så är man riktigt dåliga och man har släppt in väldigt mycket mål. Och visst att man vann senast på bortaplan mot Genoa med 1-2, men där fick man ju hjälp när Genoa tog en utvisning efter 5 minuter och ändå lyckades Genoa ta ledningen för att sedan föga förvånande tappa den. Man har ju sett att Carpi inte har något att hämta på bortaplan med den trupp man besitter. På hemmaplan kan man höja sig inför sina egna fans och för att det typ är första gången någonsin många lag spelar på den arenan och att dom känner sig extremt hemma där, men på resande fot så ser man klasskillnaden helt klart. Carpi är ju ett lag som gått upp 2 serier på 2 år, så inte så konstigt egentligen.

Vi stryker troligen mittbacken Igor Bubnjic men definitivt mittfältaren Matteo Fedele där båda är avbräck för laget, 8 starter för båda spelarna. Lite statistik på Carpis hemma- och bortafacit. Carpi på hemmaplan har 5-8 i målskillnad och på bortaplan är det 8-19 (flest insläppta i serien på bortaplan). En ganska tydlig signal att det svänger betydligt mer på bortaplan med andra ord vilket man sett spelmässigt.

———————————————————————————————————————————————————–

Empoli har ett bättre lag än motståndarna idag. Man har betydligt bättre form. Och finns ingen risk för underskattning heller som jag ser det. Skador och avstängningar finns det inga att oroas över. Det mesta talar för Empoli på så sätt. Carpi å andra sidan är ett riktigt uselt bortalag där man helt enkelt ser att kvalitén i laget saknas. man har inget i Serie A att hämta och kan inte se hur man ska kunna hota Empoli här som ju överraskat hela säsongen. Jag spelar Empoli över 1.5 mål till oddset 1.91. Insatsen är strax över medel. Avanti Empoli!

/ L’orso