Svenska Spel kör något som heter EM-tipset just nu, fast det är inte krångligare än att det är Europatipset med EM-matcher helt enkelt. Luktar lite taskig utdelning och så här går funderingarna:

1. Spanien – Irland   1

Ja behöver man skriva något här ens? Spanien kommer sopa banan med Irland då man är det klart bättre fotbollslaget. Enda som skulle kunna fälla Spanien är att Torres missar sina 20 lägen han kommer få under matchen. 95% är aldrig kul att spika till, men här slösar vi inga tecken!

2. Ukraina – Frankrike   1×2

Ukraina fick tyvärr en smakstart på EM genom att besegra oss med 2-1, men jag blev inte på något sätt imponerad av värdnationen i den matchen. Nu stöter man på betydligt tuffare patrull i form av Frankrike, som gjorde en riktigt bra insats mot England och borde haft alla tre poängen där. Men man ska inte underskatta en värdnation och publiken kan mycket väl lyfta Ukraina ännu en nivå. Väljer att helgardera då ettan är streckad på låga 13%!

3. Sverige – England (halvtid)   x

Observera att man ska tippa halvtid här, så ni inte bommar det! Två lag som kommer gå ut och känna på varandra under första halvlek, tror inte det kommer någon anstormning från något av lagen. Så jag singlar ett kryss i halvtid som är streckat på 47% i detta nu.


4. Sverige – England (fulltid)   1 2

Men i andra halvlek när säcken ska dras ihop så tror jag inte att något av dessa lag är nöjda med ett kryss inför fortsättningen, allra minst Sverige som torskade i öppningsmatchen och behöver tre poäng. Då Sverige går framåt kan det mycket väl trilla in nån boll i röven, för försvarsspelet har väl inte direkt sett jättelysande ut. Chansar att lämna ute krysset här och går alltså på att något av lagen kniper trepoängaren.

5. Grekland – Ryssland   x2

Inget snack om att Ryssland är det bättre laget här, men att man ska vara streckade på 75% köper jag inte. Grekerna har visat att dem kan lira fotboll, problemet har varit att göra detta under 90 minuter. Håller man ihop spelet under en hel match så kan man mycket väl fixa ett kryss här, men mer tror jag inte på. Ryssland går vidare och Grekland åker ut.

6. Tjeckien – Polen   1×2

Polen gjorde en riktigt bra match senast och kommer ha fullt publikstöd här för att fixa en seger. En seger som är ett måste om man vill vidare från gruppen, så det blir förmodligen full fart framåt här. Men jag ställer mig lite tveksam till hur man är på att föra matcher och tjeckerna har några vassa kontringsspelare. Detta kan sluta hur som helst så jag väljer att helgardera.


7. Danmark – Tyskland   1×2

Tyskarna redan klara för avancemang med två vinster så här långt, samtidigt som danskarna måste gå för poäng här då man står på samma poäng som Portugal i nuläget. 10% på ettan och 23% på krysset ska helt enkelt med på kupongen, så jag väljer att slänga ut ännu en helgardering. För danskarna visade upp en ganska fin fotboll stundtals senast.

8. Portugal – Holland   1 2

För Holland finns det inget att fundera på efter två raka förluster, man måste helt enkelt framåt direkt från start här. Men backlinjen har sett allt annat än stabil ut så vassa portugiser kan utnyttja de kontringslägen som uppstår under matchen. Tror detta kan bli en riktigt bra match som slutar i ett målfyrverkeri och jag tror på allt annat än ett kryss, då Holland måste satsa fullt ut som sagt.

9. Italien – Irland   1x

Hur man än vrider och vänder på det så är inte Italien klara för avancemang inför den här matchen. Något som däremot är helt klart är att Irland får lämna EM, eftersom man kommer få stryk mot Spanien omgången innan. Givetvis ska Italien vinna den här matchen, men jag slänger med ett chanskryss i hopp om de stora pengarna. 1x räcker gott och väl här!


10. Kroatien – Spanien (halvtid)   2

Spanien kommer inte heller vara helt klart för avancemang här och detta betyder att man kommer gå för fulla muggar. Nu har jag bara sett en match från Kroatiens sida och det var 3-1 vinsten mot Irland, en vinst som inte säger sådär extremt mycket. Helt klart är Spanien det bättre laget och jag tror man kommer visa det från start här. Kör ett singelstreck på tvåan då jag tror man kommer leda i halvtid. Streckad på 45% just nu.

11. Kroatien – Spanien (fulltid)   2

Om väl Spanien leder i halvtid så är det ingenting som man kommer släppa ifrån sig. Även om tvåan är streckad på hela 70% så väljer jag att singla den här, Spanien är helt enkelt för bra för Kroatien!

12. England – Ukraina   1×2

Som vanligt verkar alla tro att England är en supernation eftersom man är streckade på skyhöga 65% här. Men i verkligheten är man inte alls särskilt bra i mina ögon och jag skulle inte bli förvånad om det blir Ukraina som gör Frankrike sällskap vidare från den här gruppen. Endast 23% på krysset och 12% på tvåan ska helt enkelt med!

13. Sverige – Frankrike   2

Sverige kan vara helt avsågade inför den här matchen, och sanningen är att man har det tufft nog även med motivation i kroppen mot Frankrike. Sverige visade inte upp något ordnat spel mot Ukraina och här kommer det verkligen gå undan då Frankrike har ett riktigt bra lag. Jag tror tyvärr att Sverige bommar avancemang i EM och singlar tvåan till 46%.


Systemet jag spelar efter heter R 4-4-144 (12) och är alltså ett reducerat system. Med 4 helgardering, 4 halv och 5 spikar kommer vi upp i en kostnad på 144kr för systemet.

Som vanligt spelar ni Europatipset hos Svenska Spel och spelstopp är satt till 20:45 ikväll. Förutom pengar så kan man även vinna en resa till Tyskland och höstens VM-kval. Svenska Spel drar 20 slumpmässiga spelare som man ringer upp för kunskapsfrågor, där 5 stycken vinner en varsin resa. Så lämna in ditt system du också!

Lycka till!

/e@sy