Tidigare idag fick vi se Sverige förlora mot Montenegro, ikväll avgörs även den andra gruppen. Ungern som är hemmanation tar emot Norge i en spännande match. Något man definitivt ska tänka på är att Norge redan är klara för semifinal, vilket kan påverka dagens match oerhört mycket. Ungern kämpar för att knipa en andra plats och därmed andra biljetten till semifinal. Vem drar det längsta strået och gör flest mål? Jag har svaren!

  • Match: Ungern – Norge
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 1,76 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20,30

Börjar vi med hemmanationen Ungern så har man blandat och gett i detta mästerskap. På förhand har man trots allt inte varit några favoriter till att vinna, men ändå hoppats på att knipa en bra placering. Senast förlorade man en avgörande match mot Danmark vilket kan innebära att man inte åker vidare. Matchen fastställdes till 20-23 och man fick inte aldrig riktigt koll på Danmarks utmärkta anfallsspel. Beroende på hur matchen mellan Danmark och Spanien slutar så har man en teoretisk chans att åka vidare. Men ska vi säga att man inte har någon chans så kommer man åtminstone kämpa för sin heder och för sin hemmapublik, vilket innebär hårda satsningar som vanligt. Då Norge redan är klara ettor och förmodligen kommer vila halva eller hela sitt lag, så kan det rinna på framåt och man kan få bättre utdelning än väntat.

Ska vi se till Norge så kan man inget annat än säga att man imponerat som vanligt. Endast massa segrar i detta EM och är stora favoriter till att vinna allt. Senast hade man lite problem mot Polen och men kunde tillslut höja sig och vinna med 24-26. Alla matcher sitter nog i benen hos tjejerna och då man redan är klara vinnare och klara för semifinal så tror jag att man väljer att vila minst halva sitt lag. Detta innebär självklart att sämre och inte lika kunniga spelare kommer in på banan, vilket i mina ögon medför mycket mål både framåt men framförallt bakåt. Jag väljer ändå inte att såga bort detta Norska landslag då man trots allt är bäst i världen just nu och sett till inbördes möten så krossar man det Ungerska laget ständigt.

Inbördes möten:

Norge – Ungern = 30-19
Norge – Ungern = 34-13
Ungern – Norge = 19-25
Norge – Ungern = 33-13
Ungern – Norge = 20-34

Efter att ha dragit pjäserna fram och tillbaks i badkaret så väljer jag tillslut att skippa 1-X-2 markörerna och istället förlita mig på överspelet. Norge vilar många medan Ungern kämpar på och jag lirar över 52,5 mål i matchen utan snack. Insatsen ligger på medel!