Idag får ännu en gång se vårt kära Sverige spela, och idag ställs man mot gruppens kanske enklaste motstånd Slovakien. Slovakien som skrällde sig vidare till denna mellanrunda genom att vinna mot Serbien, åkte på stor förlust senast mot Holland medan Sverige vann komfortabelt mot Frankrike. Det svenska laget har enligt mig spelat briljant och är en av favoriterna att vinna detta mästerskap och där av ser jag bara spel i deras favör. Häng med och följ mitt nya EM-tips.

  • Match: Sverige – Slovakien
  • Spelstopp: 18,00

Börjar vi med skräll laget Slovakien så hade man inga förhoppningar innan detta EM mästerskap och att man klarat sig till en mellanrunda är ett mirakel. Man slog Serbien med 21-23 vilket innebar att man tog sig vidare och i sin första match ställdes man mot Holland. Där åkte man på stor torsk med 30-20 och det syns att det är klass skillnader mellan lagen. Idag är det Slovakiens andra match och man ställs mot Sverige. Innan denna turnering så hade man sagt att man inte har någon chans, men efter att i vissa stunder spelat riktigt bra så har man trots allt förhoppningar. Men man ska ändå inte glömma att det som sagt är klass skillnad mellan lagen. För att man ska kunna ha någon chans att knippa poäng krävs det inte bara topp prestation enligt mig, utan även att Sverige har bland sina sämsta dagar.

Fan vad jag älskar att titta på detta svenska landslag. Så roligt att se att man även höjt sig på damsidan och är ute efter mer där. Man är hittills obesegrade i turneringen och förutom det så slog man det svåraste motståndet, Frankrike, senast. Slutresultatet fastställdes till 29-26 även fast damerna inte presterade på topp första halvlek. Man har en rad spelare som gillar att kliva fram och en bred bänk att rotera på. Om jag ska välja att lyfta fram någon spelare i det svenska landslaget så är det Sävehof tjejen Ida Oden. Som hon spelat och tagit för sig detta EM. Hon snittar totalt 5 mål per match vilket är grymt. Idag möter hon det lättaste motståndet hittills och varför skulle hon inte kunna smälla dit några baljor till? Mot Slovakien har man dessutom riktigt bra inbördes möten då man möts två gånger och vunnit två med 35-25 samt 35-26.

Sammanfattat så väljer jag att spela på Sverige. Linan ligger runt 1,05 vilket är grymt lite, och jag får krydda till handikapp linan och tror Sverige löser -6,5. Måste även lägga till ett ännu bättre spel och det är Ida Oden över 4,5 mål idag. Se insatsen nedan.

Speltips:
7/10 units: Ida, Oden över 4,5 mål – 1,92 @ unibet
5/10 units: Sverige -6,5 – 1,64 @ bet365