Denna fantastiska fredag bjuder på en hel del handboll och jag väljer att rikta mig in på två lag som enligt mig imponerat mest i detta mästerskap, nämligen Sverige och Norge. En semifinal som jag tror kommer ha det mesta och dessutom ett hett derby mellan två skandinaviska länder. Norge som vilade massa spelare senast har bara trummat på under hela turneringen medan Sverige åkte på en sur förlust mot Montenegro. Vem drar det längsta strået till en mästerlig final? Jag har svaret!

  • Match: Sverige – Norge
  • Spel: Norge -1,5
  • Odds: 1,94 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20,30

Börjar vi med vår hemmanation, Sverige, så har man imponerat stort och inför detta mästerskap tror jag inte många förväntade sig en semifinalplats. Nu står man här idag och möter sina grannar från Norge. I sin senaste match mötte man Montenegro där man gjorde en helt fantastisk första halvlek och ledde med hela fyra bollar. I andra halvlek så åkte luften ur tjejerna och man tappade spelet totalt. Matchen fastställdes till 29-30 och man fick se sig besegrade och därmed komma tvåa i gruppen vilket innebar att man fick det svåraste motståndet i semifinal. Att göra om en sådan usel andra halvlek får inte ske idag utifall man ska ha någon chans. Ska vi se till de andra resultaten så har man spelat riktigt bra och har en hel del komfortabla segrar. Isabella Gulldén är Sveriges spelmotor och är den spelaren som kommer fram mest. Även Sävehof tjejen Ida Odén har imponerat och det krävs att framförallt dessa tjejer fortsätter att leverera.

Över till världens bästa landslag, Norge, där man bara vunnit match efter match efter match. Senast förlorade man, men den matchen räknar jag inte ens då man redan var klara ettor och vidare till semifinal. Annars har man slagit lag som Spanien och Danmark vilket är oerhört starkt. Nora Mörk och Heidi Loke är de två som jag väljer att lyfta fram som nyckelspelare idag, och om man letar special-spel så råder jag er att framförallt ta Nora Mörk som målskytt då hon spelar nonstop och även tar straffar. En grej man kan poängtera är att man genom åren alltid haft det enkelt mot Sverige och har resultatmässigt 4-1 i inbördes möten.

Inbördes möten:

Sverige – Norge = 28-25
Norge – Sverige = 28-25
Norge – Sverige = 30-28
Sverige – Norge = 21-24
Norge – Sverige = 26-19

Idag måste jag tyvärr gå emot mitt kära Sverige och spela på Norge. Det norska landslaget är enligt mig bäst i världen och bör sopa hem hela turneringen. Ett fartfyllt spel med kontringar samt ett starkt uppställt spel bäddar för vinst. Jag lirar därmed Norge -1,5 och är i jakt på tionde raka rek-vinsten. Insatsen ligger strax över medel!