Ny dag och nya möjligheter samt nya matcher. För tillfället, och för de kommande månaderna, så kommer det vara handboll nonstop vilket är helt underbart. Idag börjar slutspelet på damhandbollssidan och det är dags för mellanrundor innan man avancerar till semifinal. Om man jämför med fotbollen så åker man inte till åttondel eller kvartsfinal direkt utan de tre första ur varje grupp går vidare och bildar två nya grupper där man tagit med sig poäng från föregående gruppspel. Lite speciellt och komplicerat men extra intressant då det bjuds på fler matcher. Denna grupp där Norge och Spanien ställs mot varandra består av ytterligare fyra landslag i Ungern, Danmark, Rumänien och Polen. Dagens huvudattraktion och den mest intressanta matchen är just precis Norge mot Spanien, som jag förövrigt ska titta lite närmre på!

  • Match: Spanien – Norge
  • Spel: Norge -1,5
  • Odds: 2 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18,15

Spanien, tillsammans med Norge, är det landslag som imponerat mest detta EM och tog hem grupp A med full pott. I sin senaste match slog man en av värdnationerna, Ungern, med knappa 26-27 och kunde därmed ta med sig två poäng till denna mellanrunda. I sina andra två gruppspelsmatcher slog man även Ryssland och Polen, vilket är riktigt bra. Man har verkligen visat att man inte är något lag att leka med och bör tas på allvar av samtliga motståndare. Inför detta EM har man trots allt haft stora förhoppningar, som man hittills levt upp till. Martin Carmen har varit Spaniens stjärna och har en grym statistik på 28 mål på 31 försök vilket medför en siffra på 90 procent. Utöver det så har man spridit målskyttet oerhört mycket och det är endast fyra spelare som inte har nätat ännu, och jag skulle säga att man kommer med ett riktigt bra självförtroende.

Går vi över och analyserar det Norska landslaget så kan man inte säga något annat än att man hittills visat att man spelar den bästa och mest fartfyllda handbollen av alla. Man utnyttjar alla positioner till max och med det menar jag att man är kompletta. Försvars samt anfallsspelet har fungerat bra och man har tagit full pott än så länge. I sin senaste match slog man Danmark med hela 27-21 vilket är grymt bra då man ska ha i åtanke att Danmark är ett av lagen som ska kämpa för guldet. Man har vassa kanter som kontrar men även niometrar som är både skyttar och spelfördelare. Jag väljer dock att ännu en gång lyfta fram en av huvudpersonerna i detta landslag och det är Heidi Loke. I min förra rek om Norge valde jag att just precis nämna henne samt lägga in en slant på att hon ska göra över 4,5 mål, vilket blev en succé då hon gjorde hela sju baljor. Idag tror jag att vi kan få se en favorit i repris!

Så vad ska man lira? Enligt mig är Norge det absolut bästa landslaget och bör ta hem detta mästerskap obesegrade. Inget elakt mot Spanien, men idag möter man ett bättre lag och jag tror man åker på sin första torsk idag. Därmed lirar jag Norge -1,5 till en insats strax under max!