Ännu en gång dags för damhandboll och dagens första match i EM står mellan Rumänien och Danmark. Bägge lagen kommer från två helt skilda prestationer där Rumänien åkte på stor torsk mot Norge medan Danmark körde över Ukraina helt och hållet. Inför i år har man nästan bara pratat om dem att de skandinaviska länderna ska dominera, vilket de har gjort hittills. Fortsätter Danmark på samma visa eller ska den brytas? Häng med på analysen!

  • Match: Rumänien – Danmark
  • Spel: Danmark -3,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 18,15

Rumänien som jag även rekade om i förr igår åkte på stor förlust mot Norge, vilket jag enkelt kunde förutspå och tackar för den. I den matchen hade man ingen chans och man ska inte vara för hård på tjejerna då man helt enkelt mötte för tufft motstånd. Idag möter man i princip lika tufft motstånd och man får förbereda sig på en hård och tuff match med massa krigande. I gruppspelet har man alltså Norge, Danmark och Ukraina i sin grupp och fördelen med gruppspelet är att hela tre lag går vidare till runda två, vilket gör det fullt möjligt för Rumänien att slå sig dit. Ska man vara realistisk så har man ingen chans mot varken Danmark eller Norge som vi även såg i förr igår.

Visst blir man glad när Sverige, Danmark och Norge går obesegrade efter den första omgången i EM. Så tror jag det även kommer bli i omgång två. Danmark slog som sagt Ukraina med hela 32-23 och det är fina siffror. Idag möter man ett Rumänien som kommer med ett stukat självförtroende och ska bara slås. Denna grupp kommer avgöras i den sista matchen där man möter Norge i en trolig seriefinal. Jag tror att dagens match bara handlar om hur mycket man ska vinna med för att förbättra sin målskillnad.

Danmarks formsvit resultat:

Danmark – Ukraina = 33-23
Frankrike – Danmark = 23-26
Danmark – Serbien = 32-20
Norge – Danmark = 21-24
Danmark – Norge = 26-22
Danmark – Brasilien = 28-24

Som man kan se så har man en fantastisk rad då man slagit lag som Frankrike, Serbien, Brasilien och Norge dubbelt. Idag bör man även skriva in en vinst mot Rumänien i protokollet och det bjuds på fina handikapp odds. Jag tar -3,5 linan till en högre insats!