Förutom Elitseriehandboll och Champions League så får vi även se damhandboll då EM för damer startar. Äntligen är det dags för landslagshandboll och lite mästerskap. Ungern och Kroatien står som hemmanationer då det är ett samarrangemang och spelorterna kommer vara Budapest, Debrecen och Györ i Ungern samt Zagreb, Varazdin och Osijek i Kroatien. En intressant detalj är att de tre främst går vidare till runda två vilket gör allt lite mer komplicerat, men självklart strävar alla efter att komma etta. Idag har vi ett sådant landslag, som bara ska vara ett, och det är Norge som ställs mot Rumänien. Norge som i tidigare mästerskap har varit den ledande nationen inom damhandbollen och favorit till att vinna, har tappat lite men håller fortfarande hög klass. Rumänien som man idag möter är ett lite oklart lag och jag ser ett lysande tips!

  • Match: Norge – Rumänien
  • Spel: Norge -3,5
  • Odds: 2,22 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 18.15

Det Rumänska damlandslaget har varit svåra att bedöma genom åren och presterat lite till och från. Ser man till EM-placeringar och hur det har gått för just detta landslag så kan man fastställa att man som sagt är svårbedömda.

EM-resultat – Rumänien:

EM 2008: 5:a
EM 2004: 7:a
EM 2002: 7:a
EM 2000: 4:a
EM 1998: 11:a
EM 1996: 5:a
EM 1994: 10:a

Däremellan har man inte placerat sig till mästerskapet. Om vi ska lämna statistik och resultat bakom oss och vända vår blick till dagens status så kan man säga att den ändå är god. Man har spelat fyra internationella vänskapsmatcher där man åkt på två förluster varav båda mot Ungern, och vinster där båda kom mot Tyskland.

Går vi över till det Norska landslaget så finns det betydligt mer att prata om. Norges stolthet symboliseras man som då man har radat upp vinster åt nationen och spelar en läcker handboll. Jämfört med Rumänien så är man överlägsna och för att alla ska få en inblick i hur bra detta landslag är så radar jag upp lite fakta om bara EM-placeringar. Sedan 1994 så har man ett brons, tre silver och fem guld, vilket är helt fantastiskt.

Ska man dra en slutsats om vilket landslag som är det bättre laget så kan man tydligt fastställa att Norge är favoriter och det råder en klasskillnad. Oddsen är även dem tydligt fördelade men jag ser inte Norge åka på förlust eller vinst med bara någon boll, utan tror på utklassning och lirar därmed Norge -3,5 till en insats på strax över medel!