Då var det dags för ännu en toppmatch i damhandbollen och idag får vi se en seriefinal mellan två riktigt bra lag nämligen Norge och Danmark. Norge som imponerat stort med två raka segrar samt gjort flest mål i mästerskapet möter ett Danmark som har en vinst och ett kryss i sin senaste match då man inte riktigt fick igång försvarsspelet. En underhållande match väntar oss där jag har ett spelvärt samt ett roligt spel!

  • Match: Norge – Danmark
  • Spelstopp: 20,30

Två skandinaviska landslag ställs mot varandra vilket gör det ännu intressantare för oss nordbo att kolla på. Börjar vi med Danmark så har man inför detta mästerskap varit en av favoriterna att vinna. Senaste mötte man Rumänien, som Norge hade kört över i sin förra match, och det gick inte som väntat då man inte fick igång försvarsspelet och var så när att åka på en förlust när man räddade en poäng i sista anfallet. Slutresultatet skrevs till 29-29. I matchen innan slog man Ukraina enkelt med 32-23 vilket ändå visar på att man har kapacitet i laget. Norgaard Osterballe Ann Grete som visat sig vara Danmarks lilla stjärna fortsätter att imponera och har gjort hela elva mål på tretton avslut, vilket är riktigt bra. Idag möter man ett världslag och man måste höja försvars samt målvaktsspelet rejält ifall att man ska ha någon chans, då det kommer gå undan!

Det laget som jag tror kommer sopa hem allt, är utan tvekan detta Norska landslaget. Man spelar komplett och försvarsspelet och anfallspelet tillsammans med målvaktsspelet har fungerat galant. Man har två raka vinster utan att ens behöva anstränga sig mot Rumänien med 27-19 samt Ukraina med 34-23. Som man kan se så har man pumpat in mål men samtidigt stängt igen bakåt, vilket är imponerande. Man har spelare som tillhör toppen och om jag ska lyfta fram någon så väljer jag att ta Heidi Loke som spelar på mittsex positionen. Förutom att hon är delat etta på skytteliga listan i det Norska landslaget, så får hon med sig en hel del utvisningar samt hjälper till i anfallsspelet. Idag möter man ett riktigt bra motstånd, men jag tvivlar inte på att man har en riktigt god chans till triumf.

Efter att ha klurat en del så har jag kommit fram till två vettiga spel. Då man i dessa två matcher snittat 30,5 mål framåt och Danmarks försvarsspel inte fungerat något speciellt bra så tror jag att man har riktigt goda möjligheter att kunna göra en hel del mål även idag. Där av plockar jag Norge att göra över 25,5 mål till en lite högre insats. För att även krydda till allt så plockar jag Heidi Loke över 4,5 mål till en lite mindre insats då man använder henne riktigt mycket i anfallsspelet.

Speltips:
6/10 units: Norge över 25,5 mål – 1,78 @ unibet
3/10 units: Heidi Loke över 4,5 mål – 2,40 @ unibet