Ny dag och nya möjligheter, och det är även dags för ännu en match i damhandbolls-EM. Man måste verkligen njuta när det är sådana här mästerskap med toppmatcher. Idag får vi se ett hett landslagsderby mellan de förra EM-mästarna Montenegro och det kända landlagslandet Serbien. Enligt mig är Montenegro för stora favoriter och jag väljer där av att skippa 1-X-2 spelet, och ser istället ett fint odds och värde i överspelet.

  • Match: Montenegro – Serbien
  • Spel: Under 47,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ bwin
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20,45

EM är något speciellt för varje nation, och man kan konstatera att det är bland de största man kan vinna. Disciplin och organisation samt att såklart ha ett så bra lag som möjligt är prioritet ett hos de flesta landslagen. Där av tror jag att många av de favoritbetonade landslagen till att vinna EM väljer att inte chansa för mycket och istället spelar disciplinerat och först och främst sätter försvarsspelet, vilket kan medföra målsnåla matcher. I denna match får vi se två lag som inte bara har handbollsmässiga bakgrunder utan även på flera andra fronter. Det jag främst syftar på är politiken och hatet mellan de baltiska länderna förr i tiden, och därför finns de risk att vi får se en riktig krigar match.

Analyserar vi lagen enskilt istället och börjar med Montenegro, så kan man konstatera att de har gått från klarhet till klarhet. Från att ha varit ett mediokert landslag så har man jobbat sig uppåt och förra EM kunde Norge se sig besegrade med hela 34-31 och man stod upp som EM-mästare. Anmärkningsvärt är även att man slog just precis Serbien i semifinalen innan med 27-26, vilket gör att denna match blir som ett test för Montenegro då man kan visa att man verkligen är bättre än sin rival. I en träningsmatch samt EM-kvalet innan detta mästerskap så har man gått ganska målsnålt, vilket förstärker min syn på en målsnålmatch.

Montenegros senaste fem matcher:
Vänskapsmatch:
Kroatien – Montenegro = 28-19
EM-kval:
Montenegro – Portugal = 22-22
Montenegro – Polen = 25-22
Montenegro – Tjeckien = 25-22
Montenegro – Tjeckien 24-23

Serbiens landslag har alltid varit mest framgångsrika på herrsidan, men jag måste erkänna att man börjar se ljusa glimtar även på damsidan. Som jag även nämnde tidigare så torskade man senast mot Montenegro vilket gör att man har en extrem revanschlust just idag. Inför detta mästerskap har man laddat upp rejält med hela sex vänskapsmatcher och man satsar hårt. Serbien har dock en kontrast gentemot Montenegro och det är att man spelar ett sämre försvarsspel, vilket även man kan se i resultatlistan. Trots det så tror jag att man tar det lite lugnt och först och främst får i ordning på spelet då det ändå är första mästerskapsmatchen man spelar på lång tid.

Sammanfattningsvis kan man enkelt se vad det är jag vill komma fram till. Det vankas en underhållande match med goda förhoppningar på en målsnålmatch. Där av lirar jag under 47,5 mål till en insats på medel!