Då var det dags för vårt kära Sverige att ta sig an slutspelsmatcherna också, och idag ställs man mot de blåvita eleganterna Frankrike. Sverige som stundals har spelat riktigt bra krossade Tyskland hur lätt som helst senast medan Frankrike gick obesegrade i sin grupp. En riktig toppmatch har vi framför oss där Sverige är underdogs. Jag tror ändå att man har en god chans att knipa poäng här trots att statistiken i inbördes möten talar emot!

  • Match: Frankrike – Sverige
  • Spel: Sverige vinst
  • Odds: 3 @ bet365
  • Insats: 3,5/10
  • Spelstopp: 18,00

Frankrike har i detta EM agerat riktigt stabilt och gått obesegrade hittills. I sin senaste match mötte man före detta EM mästarna, Montenegro, och man kunde vara nöjda efter att domaren blåst i pipan då man vann med 20-24. I sina andra två gruppspelsmatcher mötte man riktigt svagt motstånd i Serbien och Slovakien och man vann med 16-27 samt 21-18. En sak som jag direkt kan poängtera och understryka är att man släppt in lite mål, vilket tyder på att försvarsspelet samt målvaktsspelet har fungerat galant. Idag möter man Sverige som man i tidigare mästerskap alltid haft lätt mot, men jag skulle säga att detta blir deras svåraste match hittills då Sverige imponerat. Inge snack om att Frankrike ska vara favoriter, men att sätta ett odds på snittet 1,60 är lite att ta i.

Tittar vi lite närmre på Sverige och på vad man presterat hittills så ger jag dem helt klart höga poäng. Man har gått obesegrade från gruppspelet, och man får inte glömma att man hade en riktigt svår grupp. I sin öppningsmatch slog man Kroatien med 30-28 och jag visste direkt att man skulle ta sig långt i denna turnering. I sin andra match spelade man lika mot Holland, 30-30 för att sedan krossa Tyskland med hela 39-32. Det är dumt att bara nämna någon spelare då jag anser att hela laget har gjort det bra. I tidigare möten mot Frankrike har man haft det tufft och endast torskat. Idag är man starkare än någonsin. Får vi se någon skräll?

Extra roligt då det är vårt hemland som spelar och jag måste bara lägga en slant på Sverige ikväll då jag tror att man har skräll chans. Därmed lirar jag Sverige rak vinst till en insats strax under medel!