• Spelform: Handboll/Vinnare av Elitserien 2015/2016
  • Spel: Lugi HF
  • Odds: 6.00 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Efter ett långt uppehåll så är det äntligen dags för svensk handboll att dra igång och som jag väntat. Robert Lipovac är bara ämnad för att reka om Elitserien och det är nu min expertis kommer in, ha ha. Förra året fick vi se ett fantastiskt och oslagbart Kristianstad promenera sig till en seger både i seriespelet samt slutspelet därefter. Man visade att man nu och framöver kommer vara med i toppen och kriga vartenda år. Ekonomin finns där, spelarmaterialet kan man ju inte direkt klaga på eller tränaren Ola Lindgren som enligt mig är Elitseriens absolut bästa coach. Jag har dock fiskat fram en annan vinnare i år och går ut direkt innan allt startar och spelar då det erbjuds ett så pass fint odds.

Lugi HF från Lund lyckades endast ta sig till kvartsfinal förra året där man åkte ut mot ett annat skånskt lag nämligen Ystad vilket var en besvikelse. Man har som mål att varje år kunna ta sig till final och eventuellt vara med och slåss om segern. Spelarmaterialet går inte att klaga på men föra året var det dock oerhört skadedrabbat och man fick aldrig riktigt till det. Inför i år har man framförallt fått in handbollsexperten Tomas Axner som tränare, och han kan en hel del. Det även en stor fördel då han har koll på alla lag bättre är någon samt att han har ett x antal år som rutinerad a lags tränare och jag tror detta kan bli ett stort lyft för Lugi.

Under försäsongen har man visat att man har kapacitet och i det senaste mötet slog man Redbergslid vilket inte är en enkelt uppgift med 24-19. Det storväxta försvarsspelet med Wickman och Milosevic som lås visade förra året att det är svårt att trä sig igenom och fortsätter att visa det utan tvekan. Laget har rutin och med en tränare av denna rang kan man i mina ögon slå vilket lag som helst i serien. Förra året slog man vinnande Kristianstad både hemma och borta, och i år tror jag det finns ännu större chans för det. Unge Jeppson är tillbaks från långtidsskada och kommer vara en viktig skytt året igenom. Truppen har även utökats och fått en större bredd vilket kommer gynnas i längden och att Lugi stor som slutsegrare skulle inte förvånat mig. Där av går jag in med en mindre slant på Lugi som vinnare av Elitserien 2015/2016 då ett så pass fint odds erbjuds. Efter Kristianstad är Lugi den hetaste segerkandidaten i mina ögon och jag är nöjd!