Jag väljer att spela Skellefteå och Luleå i en stark dubbel till 2.53 gånger pengarna hos Bet24!


Luleå – AIK
Skellefteå – Södertälje
Mitt tips: Hemmalagen vinner
Odds: 2.53 @ Bet24
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Seriens två starkaste hemmalag ska ta sig an två av seriens sämsta bortalag. Det borde inte vara något snack här!

Skellefteå – Södertälje
På hemmaplan trivs Skellefteå utmärkt där man har 10 segrar och bara 4 förluster den här säsongen. Man kryssade hemma senast mot AIK och före det blev det förlust mot Modo så räkna med stor revanschlusta hos Skellefteå ikväll. Motståndarna Södertälje är seriens sämsta bortalag och man är helt under isen när det gäller spelet på bortaplan. Man är nu uppe i 7 RAKA FÖRLUSTER på bortaplan och samtliga är efter full tid. För mig är det omöjligt att laget ska vända den negativa trenden här ikväll mot ett av seriens absolut starkaste hemmalag. Södertälje har inte visat någon som helst tendens till bättring i sitt spel även om man ”klarade” oavgjort mot ett svagt Frölunda senast.

Skellefteå har vunnit den här säsongens båda möten med Södertälje och man är uppe i 4 raka segrar mot Södertälje om man räknar in förra säsongen också. Ser man bara till matcherna på Skellefteås hemmaplan genom åren så är Skellefteå uppe i 6 raka hemmasegrar mot Södertälje!

I Skellefteå saknades senast Yared Hagos, Ivan Majesky, Johan Forsberg och Mattias Lindström och det är i nuläget oklart om någon av dem kommer till spel ikväll.
Södertälje saknar Martin Chabada och Markus Seikola här.

Jag kan inte se hur Södertälje som har en usel offensiv och en svajig defensiv ska klara av att ta poäng av ett revanschsuget topplag. Att Skellefteå dessutom är ett av seriens starkaste hemmalag gör det här spelet ännu säkrare eftersom Södertälje har 7 raka förluster på bortaplan. Skellefteå bör vinna den här matchen utan några som helst bekymmer.

Luleå – AIK
Matchen spelas på Luleås hemmaplan och här är det inte många lag som plockar poäng. Här har man 10 segrar och 3 förluster bara vilket tyder på att man är väldigt hemmastarka. Dock har man förlorat de två senaste hemmamatcherna mot Frölunda som fått en nytändning och mot Brynäs som det alltid blir jämna och heta matcher mot. Idag är det dags för revansch!!

AIK har sett svaga ut den senaste tiden och det vittnar 5 raka förluster om. Många trodde man var på gång när man klara oavgjort mot Skellefteå efter full tid näst senast men så var inte fallet. I senaste matchen blev man totalt överkörda av Färjestad med hela 6-1 på sin hemmaplan. Nu ska man bege sig ut på resande fot igen och det är något som AIK inte trivs med. Formen är kass på bortaplan med 4 raka förluster och om man tittar på resultatraden så har man 5 Segrar och 9 förluster vilket inte är något man kan skryta med direkt, nu står man inför en tuff uppgift mot seriens starkaste hemmalag!

Luleå saknar Cam Abbott som dras med sviter från en hjärnskakning. Man får dock tillbaka Niklas Olausson och Pierre Johnson från skador vilket givetvis är positivt. Man kan ställa upp med en riktigt stark uppställning här!
AIK har det värre då man fortsatt saknar långtidsskadade duon Christoffer Heino-Lindberg och Josh McNevin. Det är också klart att man kommer till spel utan Fredrik Svensson och Patrick Nemeth vilket givetvis är tunga avbräck. Men tyngst av alla är väl om lagets kapten Dick Tärnström inte kommer till spel. Saknaden av honom senast i förlustmatchen mot Färjestad var stor och det är inte säkert att han kommer till spel här heller.

Rent historiskt så talar den här matchen för Luleå då de har 8 raka hemmasegrar mot AIK varav man nollat AIK i de två senaste matcherna den här säsongen! Luleå är hemmastarka och möter här ett AIK som är bortasvaga och som är helt ur form med 5 raka förluster bakom sig. Lägg därtill att AIK har skadebekymmer inför den här matchen. Luleå borde vinna den här matchen utan några som helst bekymmer!