Ett inte alltför komplett spelschema med en något haltande tabell efter landslagsuppehållet. Fyra matcher kvar den här veckan där jag är tidigt ute inför det som komma skall på Borås Arena nu i helgen. Elfsborg tar emot Syrianska med ett hemmalag som får bära det stora favoritskapet. Något jag anser att man borde leva upp till och dubbla insatsen på det här spelalternativet känns skapligt på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Elfsborg – Syrianska
  • Spel: Elfsborg -1,5
  • Odds: 1,975 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 15.00 30/6

Elfsborg kommer nu från två mindre bra resultat där man inkasserade en förlust senast i toppmatchen borta mot Malmö och innan dess lyckades man inte få hål på Gefle hemma i Borås. Dock två matcher och prestationer som skiljde sig mycket från varandra, där insatsen i Skåne var godkänd i överlag. Här krävs en seger om man vill haka på serieledarna och övriga som skuggar strax efter.

Syrianska kommer även dem från en fullt godkänd insats, det gav dock inga poäng när Åtvidaberg fick med sig en något kontroversiell straff. De senaste 7 matcherna har inte gett mer än 2 poäng och här väntar en av säsongens absolut svåraste bortamatcher där man inte kan kräva alltför mycket, trots det pressade läget där man placerar sig under nedflyttningsstrecket.

Elfsborg har ytterbacken Andreas Klarström på skadelistan sedan tidigare med frågetecken på anfallaren Lasse NilssonAnders Svensson placerades på bänken senast vilket lyfter fram en del frågetecken kring hans framtid, dock ingen spelare man står och faller med i en sådan här match. Syrianska har en defensiv pjäs i form av Alexander Michel skadad sedan tidigare där ytterligare två försvarsspelare saknas pga avstängning. Haris Skenderovic snackade till sig ytterligare ett gult kort på meritlistan medan Rabi Elia blev utvisad. I övrigt svårt att spekulera kring trupperna och vad som kan hända under veckans gång några dagar bort från match.

elf

Tog en titt på spelschemat och de kommande omgångarna samtidigt som jag bevittnade Åtvidaberg-Syrianska nu i söndags. Bortalaget stod för en bra insats och kunde likväl ha fått med sig en poäng hem till Södertälje, men ett par saker från det mötet kan påverka utgången här och redan då hade jag den här matchen i åtanke. Väljer att placera det här spelet redan nu då jag misstänker att vi inte kommer få se något liknande odds när vi närmar oss avspark. T.ex. så har Expekt redan lagt sig på 1,75, vilket känns mer vettigt.

Syrianska har en tunn trupp med inte alltför mycket spetskompetens, framförallt i anfallsväg vilket jag har varit inne på tidigare där mycket hänger på ett fåtal spelare. Även om man har börjat producera någorlunda så ska man komma ihåg att man har blivit nollat i mer än hälften av sina matcher. En bra dag kan man sitta på ett tryggt grundspel i försvaret, det är dock ett koncept man har tappat nu på slutet. Man har nu inte lyckats hålla nollan i 7 matcher i följd med 15 insläppta mål som resultat, trots att man har en relativt vass keeper i Dwayne Miller, och nu med tunga avbräck för dagen. Till den här matchen saknas 3 spelare som skulle kunna gå in på mittbackspositionen där jag ser Skenderovic som frontfiguren i lagets backlinje.

Elfsborg är nog medvetna om att de kommer gå upp mot något som liknar det Gefle (0-0) stod för senast det vankades hemmamatch där man troligtvis har slipat på några detaljer. Väldigt sällsynt att man lämnar konstgräset mållöst där jag har svårt att se laget gå lottlöst även den här gången. Syrianska har i överlag inte det som krävs för att stänga butiken, framförallt inte med defensiven försvagad, där man kommer få väldigt lite utrymme till att styra något på egen hand. Har svårt att se hur man ska kunna hindra hemmalaget från att skapa ett antal kvalitetschanser här.


Handikappspelet kontra hemmalaget att vinna mot noll står relativt nära i nuläget om man ser till oddsen. Väljer det förstnämnda alternativet då jag anser att anfallsspelet ska kunna göra tillräckligt för att hämta upp det här underläget även vid ett insläppt mål. Elfsborg -1,5 (asian handicap) och därmed att vinna med minst 2 måls marginal spelas med en insats strax över medel.

/Puyol