Vi tar oss till Borås Arena där guldjagande Elfsborg ska gå för 3 poäng mot Sundsvall. Elfsborg är rejält hemmastarka vilket är en stor faktor idag. Senast bortaslog man Kalmar med 0-3 och det gjorde man utan viktiga spelare, men nu är samtliga tillbaka och jag tror Elfsborg har väldigt fina chanser att ösa på här. Sundsvall däremot fick sin vinst-svit bruten senast hemma mot Falkenberg och man har nu viktiga spelare borta som jag tror blir avgörande för mitt spel.

  • Elfsborg – Sundsvall
  • Spel: 1/1 (Halvtid/Fulltid)
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Elfsborg är som sagt rejält hemmastarka och man har inte förlorat en tävlingsmatch sen förra säsongen på hösten. Man har dessutom bra form nu med med 3 raka segrar som gör dom till ett av de hetaste guldlagen just nu. Senast kunde man även vinna på bortaplan mot Kalmar (0-3) på naturgräs vilket inte hör till vanligheterna och det är minst sagt starkt gjort och ett bra tecken på att formen finns där. Och än mer imponerande var det när man dessutom saknar flera spelare i laget som annars brukar ta en ordinarie tröja. Dessutom har man på de 3 senaste allsvenska matcherna tagit ledningen på hemmaplan och hållit det ända till full tid vilket jag tror man har en ypperlig chans till att göra idag också.

Men apropå att man vann men saknade spelare senast mot Kalmar. Det var Henning Hauger (som fick kliva ut efter ca 0 min senast), Viktor Prodell och Per Frick. Nu är samtliga tillbaka i truppen och det är såklart ett jätteplus. Framförallt Hauger på mittfältet och superhete Prodell längst fram, som ju har har gjort 7 mål de 6 senaste matcherna och har toppform. Han kommer bli oerhört viktig för Elfsborg i guldracet. Avstängd idag är dock vänsterbacken/mittfältaren Adam Lundqvist som dock är en reserv för Hauger och Rohdén på mittfältet eller på vänsterbacken, så inget jätteavbräck direkt.

elfsborg       Gif_sundsvall

Sundsvall hade en fin svit på 3 raka vinster när man senast förlorade med 0-1 på hemmaplan mot Falkenberg. Dock speglade resultatet inte matchbild direkt och Sundsvall förtjänade minst 1 poäng, men förlusten i sig måste ha varit tung på så sätt. Nu reser man lång väg för att ta sig an ett av allsvenskans bästa hemmalag och jag ser det som en oerhört tuff uppgift för laget från Norrland. Faktum är att man inte vunnit här på 2000-talet och bara tagit 2 poäng på 8 matcher. Sen att man spelar helt utan press borde väl ses som en bra grej för Sundsvall men nä inte ens det ska vara en faktor man bör ta del av.

Sen kommer vi till det viktigaste, Sundsvall har nämligen ordinarie mittbacken Jón Fjóluson avstängd, och apropå avstängd så är även Robbin Sellin också det, yttermittfältaren som ju varit så bra i år. Dessa spelare är såklart tunga avbräck för Sundsvallslaget. Och en naturlig ersättare för Fjóluson hade ju varit rutinerade Stefan Ålander, men han är dock skadad. Och en till som är skadad som hade kunnat ersätta Sellin är ju Daniel Sliper. Så det är inte direkt sköna förutsättningar Sundsvall har just nu. Jag tror man är relativt chanslösa med tanke på detta.

————————————————————————————————————————————————————–

Elfsborg är ett väldigt skicklig lag som alltid göra sina bästa matcher på hemmaplan där man trivs ypperligt. Att man dessutom får tillbaka superhete Prodell längst fram och att Hauger kan spela igen ser jag som två stora plus för guldjagande Elfsborg. Sundsvall däremot har tunga avbräck i yttermittfältaren Sellin och backarna Fjóluson och Ålander. Sen fick man sin vinst-svit bruten senast och att åka långt ner till Borås för att ta poäng är alltid svårt. Nä jag tror Elfsborg tar tag i det här direkt och håller det ända in i mål. Jag spelar Elfsborg att leda i halvtid och sedan vinna matchen, och vi får oddset 1.90. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso