Allsvenskan närmar sig slutet och idag får vi se ett antal avgörande matcher som har stor betydelse. En av dom matcherna är helt klart Elfsborg mot Sundsvall. Elfsborg som ligger delad etta med IFK Göteborg måste bara vinna och vinna medan Sundsvall inte har något särskilt att spela för förutom att öka avståndet från kvalstrecket. Bägge lagen är inne i en fin period och jag tror vi alla vet vilket lag som erhåller högst kapacitet vid form. Jag hittar ett solklart spel, häng med!

  • Match: Elfsborg – Sundsvall
  • Spel: Elfsborg -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

elfsborgGif_sundsvall

Börjar vi med Sundsvall så finns det inte så mycket mer att orda om än det jag gjort i mina tidigare rekar. Man har lyckats rycka ifrån kvalstrecket efter en fin period på tre raka segrar och en ny allsvensk säsong väntar norrlänningarna. Senast bröts vinstsviten mot Falkenberg då man åkte på torsk med 0-1 vilket inte är bra. Idag ställs man mot Elfsborg som har allt att spela för och är inne i en riktig toppform. Oavsett hur bra man är för tillfället så har man inte kapacitet d.v.s. spelarmaterial eller kunnandet till att göra något mot Elfsborg på bortaplan. Ett lag som kämpar om titeln mot ett lag som året igenom kämpat för att hålla sig kvar, bör säga sitt.

Över till Elfsborg som i år sett riktigt stabila ut. Nästan så att jag vill säga att det är mitt favoritlag sett till spelidé och jag är inte förvånad över att man är där uppe i toppen och hugger. Man kommer till detta möte med tre raka segrar och det mot lag som Gelfe borta, Djurgården hemma och Kalmar borta. Man har även lyckats näta åtta gånger på dessa tre möten och man kan säga att toppformen kommer i rätt skede av säsongen. Idag ska man bara krossa Sundsvall på hemma mark och jag tror man kommer rulla in ett par bollar i när. Solklar idag!

Så vad blir mitt lir? Då raka ettan erhåller ett för litet odds, väljer jag att ta mig till handikappslinorna. Elfsborg -1,5 ger ett fint odds och jag höjer insatsen till strax över medel!