Inte ofta man får se Europa League kval för de svenska klubbarna men en het kandidat till att lyckas är just precis Elfsborg som för dagen tar emot Randers som kommer och gästar. Lagens första möte slutade 0-0 vilket är ett perfekt resultat att ta hem till Borås där man varit riktigt starka i år. Ett underhållande möte som jag rekommenderar alla att titta på. Jag måste bara tro på Elfsborg som visat på god form, fin och fartfylld fotboll. Häng med!

  • Match: Elfsborg – Randers
  • Spel: Elfsborg över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.55

UEFA Europa League

Den danska klubben Randers har gått som tåget i Europa League och slog enkelt ut Santa Julia med hela 4-0 efter två möten. En god defensiv där man inte släpper till mycket tillsammans med snabba omställningar är ett spel som gett resultat. I denna omgång av Europa league möter man bland de tuffaste motståndet, svenska Elfsborg, och att man kunnat få ett betydligt enklare motstånd är det inget snack om. Första mötet slutade 0-0 efter en jämn tillställning. Då spelades matchen på naturgräs och hemmaplan för Randers. Idag gästar man Elfsborgs Borås Arens som är känt för att vara svårspelat, speciellt med tanke på konstgräset. Och lyckades man inte få med sig någon fördel hit lär man inte gå därifrån med något heller.

Mindre snack om Randers och mer om Elfsborg som man har mer koll på. Ser man till året i sig så har det gått bra och man placerar sig som förväntat uppe i toppen av allsvenskan och krigar. På hemmaplan har man varit starka och det visade man senaste mot Häcken då man vann med 1-0 trots det tuffa spelschemat man haft de senaste dagarna/veckorna. Ett oavgjort resultat utan mål borta mot Randers, ses helt klart som en succé och man har tagit avgörandet hem till sig. Här har man slagit de flesta lag, bland annat även Lahti i första omgången med 5-0. Randers är inget omöjligt motstånd och att man ska kunna få in någon boll och täppa igen bakåt finns det goda möjligheter till. Heja Elfsborg!

Sammanfattningsvis så tror jag på att Elfsborg kan ta sig långt i kvalet till Europa League. Fortsätter man att prestera så som man gör, bör man slå Randers och ta sig vidare till nästa omgång. Resultaten på hemmaplan har helt klart varit övertygande och man kommer med två raka segrar mot Lahti samt Häcken här. Rak vinst på Elfsborg ger ett odds på runt 1,70-1,80. Jag väljer istället att plocka Elfsborg över 1,5 mål som ger ett fint odds på 2.00 hos bettan. Vinner man så lär man göra minst två mål och insatsen får ligga på medel!