Även Borås har en seriefinal att erbjuda den här lördagen. Det är Öster som kommer på besök och skall försöka knipa tre poäng, och därmed försöka förstöra den inledande delen av tävlingssäsongen för Elfsborg. Tror det allsvenska topplaget visar upp sina kvalitéer på hemmaplan och avfärdar smålänningarna tämligen enkelt. Ett handikappspel provas!

  • Match: Elfsborg – Öster
  • Spel: Elfsborg – 1,5
  • Odds: 1,90 @ Pinnaclesports
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 15/3, 14:00 

Det blev bara en säsong i Allsvenskan för Östers del. Trots att man hade en intressant spelartrupp räckte det inte till för att säkra ett nytt kontrakt i landets högsta serie. Nu tror jag att framtiden ser riktigt tuff ut för Växjölaget. Man har tappat många av lagets viktigaste kuggar. Det har även skett en rotation på tränarbänken, vilket faktiskt känns som en intressant sådan. Brommapojkarnas före detta huvudtränare Roberth Björknesjö valde att tacka för sig under vintern, och sammankopplades omedelbart med de största klubbarna, men till slut blev det alltså Öster. Har varit en sådär inledning för den nya tränaren som inledde gruppspelet med att endast spela 1-1 mot Rynninge IK, för att sedan, i förra helgen, besegra Östersund med 5-2. I och med den segern så lever fortfarande hoppet om att ta sig till kvartsfinal, men då krävs det en vinst här.

Med tanke på hur förutsättningarna ser ut kommer man givetvis gå för att plocka tre poäng här. Därför är känslan att detta kommer bli en intressant tillställning, framförallt om vi dessutom har i åtanke att Björknesjö är en tränare med offensiv fotboll som sin filosofi. Vi kan försäkra oss själva om att Öster kommer att gå framåt med en hel del folk, vilket betyder att hemmalaget definitivt kommer att bli bjudna på en hel del trevliga ytor på offensiv planhalva.

elfsborg

Även Elfsborg har en ny sportslig organisation denna säsong. Man har valt att köra på Janne Mian som huvudtränare, men som har Petter Wettergren vid sin sida som assisterande tränare. Ovanför dessa sitter Klas Ingesson som någon slags chefs över a-lagstränarna. Kändes redan så som en märklig lösning, och har inte blivit mer övertygad ju närmare säsong vi kommer. Lyckligtvis har man levererat bra resultat i de två första gruppspelsmatcherna. Lagen man har avvisat är Östersund (3-0) och Rynninge (5-0), så inför denna tillställning står man på sex poäng, vilket innebär att man säkrar avancemang vid oavgjort resultat, men tror Boråslaget bjuder på mer än så.

Man har i de två föregående matcherna visat upp fina kvalitéer i det offensiva, målskillnaden på 8-0 är imponerande. Öster är tvingade till att attackera och gå framåt för att ge sig själva en chans att ta sig vidare, vilket passar hemmalaget ypperligt. Man är fortfarande ett av Sveriges bästa hemmalag, och framförallt är man extremt duktiga på att utnyttja motståndare som lämnar ytor bakom sig vilket bortalaget är tvingade till att göra. Niklas Hult har visat upp mycket bra form och kan nog ha det väldigt kul ute på sin vänsterkant. Mittfältaren stod för hattrick mot Östersund.

                                                                                                                                    

Även om Elfsborg inte är i behov av tre poäng för att avancera, borde man lösa detta handikappspel. Öster ser inte speciellt giftiga ut och kommer dessutom behöver blotta sig i jakten på en seger, vilket kommer straffa sig mot så pass kvalificerat motstånd.

/Mikel