Redan har det spelats en tredjedel av Allsvenskan och nu återstår det dessutom endast två omgångar innan det är dags för ett längre VM-uppehåll. Före det blir vi bortskämda med en hel del intressanta tillställningar, och även om denna inte kvalificerar sig som en av dem, har jag hittat ett intressant objekt här. Det är ett målspel som spelas med en tyngre insats.

  • Match: Elfsborg – Örebro
  • Spel: Över 2,5 mål 
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 24/5, 16:00

Vi närmar oss junimånad och tio omgångar av Allsvenskan 2014 har avverkats. Inom en kort stund är det dags för ett längre upphåll där det istället är VM som står på fotbollsagendan. Ett av de lag som placerat sig på tabellens högre skikt är hemmalaget. Det får trots allt ses som en mindre skräll att man med Klas Ingesson och Janne Mian lyckats på kort tid få ihop ett så slagkraftigt lag. Inte bara har poängskörden varit extremt imponerande, man har även visat upp ett fint och kreativt spel som troligen varit seriens bästa såhär långt.

För att hänga med Malmö i tabelltoppen är detta en match med väldigt stor värde för laget från Borås. På sin hemmaplan är man alltid ett vasst lag med stora styrkor i att hålla bollen inom laget och även med stor portion av kreativitet. Att man producerar mål är mer eller mindre givet och kan inte se att något annat än att det sker även under lördagseftermiddagen. Den ordinarie burväktaren som är Kevin Stuhr-Ellegard är dessutom otillgänglig då han är skadad, vilket gör att möjligheterna för att även bortalaget hjälper till med att detta spel går i hamn är goda. På Borås Arena denna säsong har betydligt mer mediokra lag som Mjällby och Halmstad lyckats in målprotokollet.

Precis som många hade förutspått är Örebro ingen vanlig nykomling. De har en betydligt bättre trupp och stabilare organisation än vad den genomsnittliga nykomlingen i Allsvenskan brukar ha. Att man inlett så pass bra att man befinner sig på en åttonde plats är imponerande, men det är dock inget oväntat. Per-Ola Ljung visade redan i fjol att han är en tränare som är extremt klok i det taktiska spelet, och har fortsatt bevisa det under inledningen av serien.

Man är som sagt ett väldigt gott kollektiv som även har visat upp ambitioner att man vill vara ett spelande lag. Här hittar vi en hel del tekniska och irrationella typer där exempel är Nordin Gerzic och Daniel Gustavsson. Det finns offensiva kvalitéer utspridda på ett antal pjäser. Det tillsammans med att man är ett fungerande kollektiv får mig att bli väldigt övertygad om att man kommer hitta in bakom vikarierande Abbas Hasson minst en gång. Dessutom lider man själva av ett avbräck på målvaktssidan då den duktiga och talangfulle Oscar Jansson också är skadad.

                                                                                                                                                     

Lördagseftermiddagen bjuder på tre matcher ifrån Allsvenskan. Den ena har Borås Arena som spelplats där två lag har utifrån sina olika förutsättningar gjort bra inledningar. De besitter båda goda kvalitéer i det offensiva och dessutom har de den gemensamma nämnaren att den ordinarie målvakten inte är disponibel. Jag anser att möjligheterna för en match med minst tre mål är goda, och spelar över 2,5 mål med 7/10 hos Bet365.

/Mikel