Förra helgen möttes lagen och då vann Elfsborg med klara 3-0. Nu möts de igen och får Örebro revansch tro? Jag har svaret, häng på!


IF Elfsborg – Örebro SK
Mitt tips: Elfsborg -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

När lagen drabbade samman uppe i Örebro förra helgen så var matchen länge väldigt jämn. Elfsborgs höga press gav resultat ganska tidigt i matchen då Ishizaki kunde göra 1-0 till Elfsborg efter en försvarstabbe. Efter det var Elfsborg något vassare då Örebro hade stora bekymmer att komma framåt på planen. Man fastnade ofta på mitten och sedan slog man bort bollen i anfallet. Matchen tog dock en rejäl vändning när Alvbåge räddade ett friläge med händerna utanför straffområdet och fick därmed rött kort. Efter det ägde Elfsborg hela matchen och kunde göra både 2-0 och 3-0 mot ett tröttkört Örebro.

Idag är ny match och nya förutsättningar. I mina ögon ska Elfsborg vara klara favoriter här och på hemmaplan stortrivs laget! Man har 6-1-0 som resultatrad och fina 18-7 i målskillnad. Man är oerhört starka offensivt och Örebros defensiv ser väldigt darrig ut efter att lagets försvarsstjärna Almebäck lämnat laget. Idag saknar man även avstängde förstemålvakten John Alvbåge och då lär man få det ännu svettigare då ersättaren Simon Nurme inte är särskilt vass. Han kommer hur som helst få bekänna färg här när Elfsborg trummar igång sin offensiv.

Örebro har det tufft för dagen och man har nu tre raka förluster bakom sig och det är inte lätt att komma till Borås Arena när man är i en formsvacka. Jag tror utan tvekan att man kommer inkassera sin fjärde raka förlust här. På bortaplan spelar man väldigt tight fotboll där man backar hem med laget för att kontra på motståndarna och lagets målskillnad 7-6 på bortaplan talar sitt tydliga språk. Defensiven har länge varit bra men när Almebäck nu lämnat laget så tror jag den målskillnaden kommer försämras rejält med start redan ikväll.

Elfsborg saknar avstängde försvararen Johan Karlsson här men i mina ögon är han Elfsborgs akilleshäl i defensiven så det gör inte så mycket. Positivt är att mittbacken Jon Jönsson är tillbaka i spel men det återstår att se om han får chansen till start här eller inte.
Örebro saknar som sagt sin förstamålvakt John Alvbåde som fick rött kort senast och är avstängd. Man har även frågetecken för försvararen Wikström som haltade av planen förra helgen.