Vi tar oss till Borås där det vankas Europa League-kval. Elfsborg tar emot Odd Grenland från Norge och här tror jag Boråsarna vill ta kommandot snarast och få med sig ett bra resultat till returen. För hemma är man starka, sen vill man nog ta revansch efter matchen borta mot AIK senast. Odd kom högt upp i Norska Tippeligaen ifjol, fast det har gått lite segare den här säsongen. Jag ger favoritskapet till Elfsborg men plockar inte den raka segern.

  • Elfsborg – Odd Grenland
  • Spel: Elfsborg Över 1.5 mål
  • Odds: 2.08 @ Betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Elfsborg kommer från en tung förlust borta mot AIK med 4-2. Dock ska man veta det att Elfsborg är helt klart sämre på naturgräs kontra konstgräs, det är sen gammalt. Sen mötte man ett riktigt bra AIK, speciellt i första halvlek där siffrorna rann ifrån lite. Dock så kom man ut som ett mycket bättre lag i andra halvlek och vann den halvleken med 0-2. Man var dessutom nära flera gånger till. Men jag tror helt klart att man vill komma ut ikväll och visa att man fortfarande kan spela riktigt bra fotboll, och på hemmaplan är man som sagt riktigt starka vilket man visat flera gånger om. Sen tror jag att Elfsborg kvicka omställningar och snabba spelare kan gynna laget idag, för av det jag sett av Odd den här säsongen är att det inte alltid går så snabbt defensivt.

Skadeläget ser mer än bra ut och man har samtliga offensiva spelare att tillgå här vilket är ett stort plus. Jag tycker det finns stor chans till att man gör minst 2 mål här och då borde det ge ett bra resultat till returen om 1 vecka. Man har ju även tagit sig vidare i de 2 första kvalomgångarna på grund av det fina hemmaspelet. Så varför inte igen mot ett överkomligt motstånd. Man mötte faktiskt Odd i en träningsmatch på försäsongen och torskade med 0-3, så även där har man revansch att hämta.

UEFA Europa League

Odd Grenland kommer från en vinst i ligan hemma mot Tromsö med 3-2 efter ett sent vinst-mål. men man kunde lika gärna förlorat den matchen då Tromsö hade flera bra lägen att göra mål men bommade. Och Tromsö ligger 3a från slutet och ändå skapar så många lägen att man kunde vunnit mot ett lag som Odd på bortaplan. Odd känns inte alls som samma lag som man var ifjol då man var starka. Så det blir långt ifrån en enkel resa till Borås för att få med sig ett bra resultat. Frågan är om försvarsspelet kan hänga med Elfsborgs snabba anfallsspel. Och frågan är om backen Thomas Grögaard kan spela från start, han stod över senast mot Tromsö och det fick påföljder defensivt helt klart.

Skulle säga att Elfsborg är som ett topplag även i Norge. Och man har släppt in 24 mål på 17 matcher i ligan och så ska man resa till Sverige och möta ett starkt hemmalag på deras konstgräs. Känns som svår uppgift och man bör nog va glada ifall man får med sig ett resultat som 2-1.

————————————————————————————————————————————————————–

Elfsborg är bra på hemmaplan och nästan alltid varit det. Man har tagit sig vidare i Europa League pga hemmaspelet. Man vill ta en snabb revansch från mötet mot AIK där det höll på att bli riktigt pinsamt, där man tar med sig insatsen i andra halvlek helt klart. Alla offensiva spelare är tillgängliga. Odd Grenland har inte varit på topp den här säsongen och man har kryssat onödigt mycket. Backen Thomas Grögaard spelade inte senast men är uttagen ikväll, frågan är om han klarar 90 min. Känns som en svår bortamatch för det norska laget och man bör vara glada ifall man får med sig ett resultat som 2-1, 2-2 eller 3-1. Jag spelar Elfsborg över 1.5 mål till oddset 2.08. Insatsen blir strax över medel. Jobbba framåt!

/ L’orso