Den tredje omgången för årets upplaga av Allsvenskan. Precis som i premiären så står Borås Arena i fokus för min del där Elfsborg tar emot IFK Norrköping. Avstår 1×2-spel även här men jag fortsätter att lyfta fram en spelvariant med stort värde rent statistiskt när det väl sparkas boll på konstgräset i Borås.

  • Match: Elfsborg-Norrköping
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Elfsborg trivs bra hemma i Borås medan man vantrivs utanför Borås. Men något svårt att dra några slutsatser om att det ska hålla i sig när det har spelats 2 omgångar och det återstår 28 av detsamma. Spelmässigt har man dock inte varit briljanta om man säger så där man kunde önska sig mer av hemmasegern mot Djurgården i premiären. Men den nye tränaren Jörgen Lennartsson har ändå tid på sig att skjuta fart i det här laget.

Desto trevligare för Norrköping som har startat med två raka segrar. Kul, ett lag som behövs i Allsvenskan och jag tycker att man har ett skönt material ändå. Man slog Blåvitt i Göteborg senast vilket var hyfsat starkt och det utan att glänsa – vilket var ännu starkare.

I Borås-laget saknas landslagsmannen och kaptenen Anders Svensson pga avstängning. Frågetecken kring Stefan Ishizaki, Johan Larsson, Stefan Larsson, Martin Andersson och Andreas Klarström, även om majoriteten ska kunna starta. För Norrköpings del ser det något ljusare ut på förhand.

Oddset på hemmalaget är ganska lågt och så här tidigt in på säsongen skulle jag aldrig fundera på att röra den. Men går man efter Elfsborgs spelsätt så kommer det här spelet vara något jag trycker för då det inte är någon slump att 13 av de senaste 16 ligamatcherna på Borås Arena har landat på 11 hörnor eller fler.

Elfsborg har varit en av de mest produktiva lagen i Allsvenskan vad gäller att skapa hörnor de senaste åren. Framförallt på hemmaplan där man spelar med ett större självförtroende och fyller på med mycket folk framåt. Yttrarna gillar att utmana mot kortlinjen och ytterbackarna fyller på och försöker hitta inspel mot boxen. Man kommer till mycket avslut och allt vad det innebär som kan leda till hörnsparkar.

Norrköping ska även de kunna ställa om till liknande lägen. Även de spelar på konstgräs och är vana vid underlaget, speciellt runt den här perioden och årstiden där det inte blir mycket spel på naturgräs, så man ska nog kunna komma in i det här på rätt sätt.

Körde alltså samma spel i Elfsborgs hemmapremiär som slutade på hela 19 hörnor. Norrköpings senaste bortamatch  (IFK Göteborg) resulterade i 15 hörnor där ”Peking” släppte till 14 av dom.

Spelet hittar ni alltså på Bet365 och under menyn ”hörnor”.

/Puyol