Elfsborg har misslyckats med det mesta i år och enda ljuspunkten för laget var att man tog sig till gruppspel i Europa League men där åker man ur med dunder och brak. Malmö FF kan vinna SM-Guld i den här matchen men att vinna på bortaplan mot Elfsborg är aldrig enkelt. Jag har hittat ett troligt spel här till ett riktigt bra odds!

Elfsborg – Malmö FF
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 2.15 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.05

Det har väl knappats undgått någon att en rejäl storm väntas dra in över Sverige under kvällen och den kan mycket väl drabba den eventuella guldmatchen för Malmö här. Det har regnat och blåst hela helgen i Borås och under måndagen har regnet tilltagit och det har börjat blåsa riktigt rejäla vindar. Detta kommer givetvis påverka matchen ikväll då stora massor av regn kommer ösa ned över planen och spelarna då det lagom till matchstart väntas 4.8 mm/h regn. SMHI har gått ut med en klass-3 varning så trots att man har konstgräs och höga väggar runt om planen så kan man inte skydda sig mot den mängd vatten som kommer ösa ned och de vindar som kommer ändra riktning på regnet så det kommer med största sannolikhet bli en jobbig kväll på Borås Arena för lagen…

Elfsborg har det jobbigt för dagen då man som bäst kan sluta femma i Allsvenskan och att gå vidare i Europa League känns väldigt avlägset så vad har man att spela för? Man kommer givetvis vara lite extra taggade inför den här matchen då man givetvis vill se till att Malmö inte får vinna SM-Guld i Borås. Inget lag vill väl att motståndarna ska få fira sitt SM-Guld på ens egna hemmaplan. Resultatmässigt så åkte man på stryk hemma mot Esbjerg i torsdags med 1-3 efter en usel match av Boråsarna. Innan det spelade man 0-0 hemma mot Häcken och dessförinnan slog man Syrianska enkelt på bortaplan med 1-3. Man har varken sett stabila ut defensiven eller offensiven men alla vet vad laget kan och i en match som denna bör man höja sig ett par snäpp och då kan man utan tvekan spika igen bakåt mot Malmö här. Något som talar för Elfsborg är att Malmö haft väldigt svårt på Borås Arena och risken finns att man drabbas av guldfrossa här. Det här är lite sista chansen den här säsongen för en riktig stormatch och då bör man göra en bra match!

Malmö har i mina ögon inte direkt spelat någon bländande fotboll den senaste tiden men man har trots det lyckats vinna matcher vilket är en värdefull styrka. Senast mot BP var man illa ute men lyckas göra 2-1 i slutskedet av matchen. I matchen före det hade man däremot problem då man förlorade med 2-0 borta mot Häcken och når man inte upp till en högre nivå än i de två senaste matcherna så kommer man få problem mot Elfsborg ikväll. Man har hur som helst sett stabila ut i defensiven och offensiven kan mycket när det väl stämmer men jag tror på guldfrossa ikväll. Jag tror inte man öser in mål direkt och det extrema vädret underlättar inte heller offensiv fotboll. Visst har man stor chans att vinna guldet ikväll och 0-1 eller 0-2 räcker för det. Det ryktas om att ca 4000-5000 Malmösupportrar kommer ta sig till Borås ikväll så känslan av att man kommer spela på bortaplan är inget att oroa sig över då Malmöfansen givetvis kommer synas och höras mest på Borås Arena ikväll!

secondColumn
Kevin Stuhr Ellegaard spikar igen för Elfsborg ikväll?

Elfsborg får klara sig utan anfallaren Lasse Nilsson här då han varit sjuk i veckan.
Malmö
har inga nya avbräck utan saknar fortsatt Ivo Pekalski och Simon kroon.

Kort summering:
Det väntas som sagt riktigt skitväder till Borås under kvällen vilket kan ställa en del för matchen och spelet blir kanske inte så glänsande som man kan hoppas på. Men det är givetvis inte bara vädret som talar för underspelet i matchen utan ett heltaggat Elfsborg som vill spika igen bakåt och vinna matchen ställs mot ett Malmö som inte överlägsna på något sätt och som likt många andra lag gjort så kan man falla i en match som denna. Jag tror på en relativt tillknäppt tillställning med under 2.5 mål i matchen. Det är i mina ögon klart spelvärt till 2.15 gånger pengarna med tanke på kvällens förutsättningar…