Både Elfsborg och Malmö har inlett Allsvenskan sisådär. Vi har ett Elfsborg som har visat prov på riktigt bra offensiv men fallerat totalt defensivt stundtals. Och vi har ett Malmö som skapar mycket framåt, men verkar vara lite för sårbara bakåt för kontringar bland annat. Elfsborg på hemmaplan kommer såklart gå för 3 poäng till att börja med samtidigt som Malmö måste börja ta trepoängare nu. Och på konstgräset i Borås finns det fog för att vi får se en bra match med två bra lag. Öppen match att vänta.

  • Elfsborg – Malmö FF
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.833 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Elfsborg premiärspelade borta mot Häcken i en sjukt underhållande match som till slut blev 2-1 till Häcken, men som i själva verket borde slutat 2-6 till Elfsborg typ. Elfsborg hade väldigt bra kombinationer offensivt och skapade massor av klara målchanser. Man vann sen hemma med 4-1 mot Hammarby i en match där man var det sämre laget spelmässigt men kunde utnyttja Bajens ytterbacksproblem på ett effektivt sätt. Sedan går man och torskar borta mot Kalmar när man gör en bedrövlig första halvlek där det står 3-0, som var lite i underkant. Men andra halvlek är bra och man gör 2 mål och var snudd på att kvittera i slutet.

Vi har alltså under de inledande matcherna sett prov på hela Elfsborgs register samt hur ojämna man är och att defensiven inte alls håller någon hög klass. Och man har gått över 2.5 mål i samtliga matcher. Här på hemmaplan kommer man såklart gå för seger trots att Malmö står för motståndet. Man är ett spelskickligt lag som säkerligen kommer visa sig här mot Malmö skulle jag kunna tro.

Man saknar troligen mittbacken Jon Jönsson och anfallaren Per Frick, men inga större avbräck skulle jag säga.

elfsborg    Malmö

Malmö har även dom blandat och gett mycket, först seger mot Norrköping med 2-1 i premiären efter en dålig och en bra halvlek. Sen har man konstigt nog torskat mot både Jönköpings Södra borta (3-2) och Sundsvall hemma (1-2). Offensivt har man skapat nog med chanser för att ta poäng i båda förlusterna, men man har visat sig vara sårbara bakåt. Speciellt i omställningsspelet där både Jönköping och Sundsvall gjort mål. Och även Malmö har gått över 2.5 mål i samtliga matcher vilket gör att jag tror vi kommer få se en underhållande match här mellan två spelskickliga lag där offensiven är den starkaste lagdelen i de båda lagen. Och eftersom guldfavoriten Malmö bara har 3 poäng av 9 möjliga så kommer man såklart gå för 3 poäng här tveklöst. Man har ju en riktigt bra offensiv och tror man absolut inte går härifrån mållösa med tanke på vilket dåligt försvarsspel Elfsborg visat upp hittills. Men samtidigt så kommer man stöta på omställningar när snabba Elfsborg går mot anfall.

I bortalaget så saknar man backen Vindheim samt centrale mittfältaren Adu. Sen frågetecken på mittfältaren Christensen vilket skulle vara ett avbräck ifall han inte kan spela.

—————————————————————————————————————————————————————–

Elfsborg brukar spela bra på hemmaplan där man trivs. Tror man kommer tagga till lite extra nu när guldfavoriten kommer på besök. Styrkan ligger helt klart i offensiven vilket vi sett i de inledande matcherna, svagheten ligger i defensiven vilket vi helt klart sett hittills. Malmö har en grym offensiv men fått lite dålig utdelning sett till de chanser man skapat mot ett dåligt Elfsborgs försvar på en bra konstgräsmatta kan det bli åka av. Man är dock sårbara bakåt kan jag tycka såhär inledningsvis i Allsvenskan. Det brukar även kunna bli underhållande matcher dessa lag emellan. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.833. Insatsen är ganska hög. Fraaamåååt!

/ L’orso