Det återstår endast en omgång av Allsvenskan innan vi befinner oss inne i ett längre uppehåll kantat av VM. Dessförinnan har vi ett riktigt toppmöte att beskåda. Det spelas i Borås och det är Malmö som är gästerna. Ettan mot tvåan ställs mot varandra i en match som borde vara en jämn tillställning. Jag tycker att ena laget blivit lite väl stora favoriter, och provar ett spel som inkluderar dubbeltecken på bortalaget

  • Match: Elfsborg – Malmö FF
  • Spel: Malmö FF +0,5 
  • Odds: 1,69 @ pinnaclesports
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 1/6, 17:30

Den resultatrad som Malmö har producerat under vårsäsongen har varit fantastiskt bra. Trots det faktum att man vann SM-guld i fjol som brukar innebära något negativ för efterföljande säsong, så har man levererat ännu bättre i form av poäng. I från det spelmässiga perspektivet så har man definitivt mer att krama ur spelartruppen. I senaste tillställningen var det AIK man ställdes emot på hemmaplan. Där blev det dock oavgjort resultat, 2-2, och nu känns det som man kommer gå för att på nytt utöka serieledningen.

Efter seriens elva första matcher har skåningarna varit ett bättre bortalag än vad man presterat hemma på Swedbank Stadion. Inte konstigt det för på resande fot har man nämligen plockat hem samtliga poäng man har spelat om. Naturligtvis ett väldigt imponerade facit där en förklaring kanske kan ligga i Åge Hareides sätt att försöka förändra lagets sätt att spela. De försöker vara ett lägre och ett mer omställningsspelande lag och att det går att implementera lättare på bortaplan känns väldigt logiskt. Därför borde man också ha goda möjligheter att minst knipa ett oavgjort resultat här på Borås Arena.

Vad gäller spelsätt så har Elfsborg gått i riktningen precis tvärtemot. Man har från att vara ett lite mer cyniskt lag ställt om sig till att försöka vara ett extremt bollrullande lag. Den förändring ligger de nya tränarna Klas Ingesson och Janne Mian bakom. Någonting som man även har lyckats väl med – både vad gäller att det sett väldigt bra ute på planen samt att resultaten absolut har trillat in. 23 poäng på elva matcher vittnar definitivt om att man gjort en bra vårsäsong, oavsett resultat i söndagens batalj.

Det är anmärkningsvärt tycker jag att hemmalaget är så pass stora favoriter. Oddsen för de ligger runt 2,30, medan Malmösegern betalar 3,00x pengarna. Fördelningen borde ha varit betydligt jämnare skulle jag vilja anse. Även om skåningarna tidigare har haft problem på denna spelplats visade man i fjol när man besegrade Elfsborg att man kan vinna på denna stadion också. Boråslaget har varit lite utav en överraskning såhär långt, men man är ändå inte det bästa laget här. Att vi får 1,69x pengarna på att det inte blir en hemmaseger är ett odds som är väldigt bra.

                                                                                                                                                         

Tre poäng skiljer lagen uppe i tabelltoppen och det kan fungera för något slags bevis för att Malmö fortfarande är det bästa laget mellan dessa. De svenska mästarna kan gå ut på Borås Arena och inte behöva känna någon slags press om att man måste styra och ställa utan spela ett bra försvarsspel och därefter sikta på snabba omställningar, som man ju har blivit så vassa på. Detta borde bli en matchbild som passar bortalaget väldigt väl, och spelar på att de får med sig minst en poäng till 1,69 hos Pinnaclesports.

/Mikel