Vi har kommit till den 18:e omgången av Allsvenskan och det är dags för seriefinal i Borås. Det mellan Elfsborg och Malmö FF. Inför matchen ligger lagen på samma antal poäng. När lagen möttes i våras slutade det med en 1-0-seger för MFF. Här tror jag på ett liknade resultat.

  • Match: Elfsborg – Malmö
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,85
  • Insats: 6/10
  • Bolag: Bet365

 Efter EM-uppehållet har MFF verkligen knaprat in det försprång som Elfsborg skaffade sig under våren. Förutsättningar är som sådana att lagen för tillfället har spelat in lika många poäng, men värt att poängtera är att MFF har spelat en match mer än vad Elfsborg har gjort. Så sent som i torsdagskväll spelade Elfsborg sin senaste match och det mot Horsens i Europa League-kvalet, där det blev en 3-2-förlust och ett uttåg från Europa-spelet.

Som jag nämnde i inledningen möttes lagen i Malmö i våras och resultatet tillskrevs 1-0. Då var det en otroligt jämn och tajt match som länge såg ut att sluta 0-0. I dagens match förväntar jag mig definitivt en liknade historia. Som så många gånger förr den här säsongen tror jag att Elfsborg kommer att dra sig tillbaka lite i banan för att utnyttja ytorna bakom Malmös ytterbackar Miiko Albornoz och Ricardinho.

Min teori är att Malmö vill och kommer föra spelet men när Elfsborg samlar ihop försvaret tror jag att man kommer ha svårt att ta sig igenom Elfsborgsförsvaret. Dessutom finns det ingen renodlad genombrottsspelare i Malmö-laget sedan Jimmy Durmaz såldes. Nyckeln ligger i Ranéiges förmåga att vinna kampen mot Augutsson i Elfsborg och kombinationerna mellan Jiloan Hamad och Miiko Albornoz – den högerkanten brukar man kunna vara livsfarliga på.

Men som sagt. Jag tror att Elfsborg kommer att dra sig tillbaka och låta Malmö föra spelet. Men precis som mötet i våras kommer det bli mycket kamp på mitten vilket gör att hawaii-fotbollen (som det annars ofta blir när Malmö är inblandade) uteblir.

Eftersom att Jon Jönsson är avstängd hos Elfsborg kommer det bli Andreas Augustsson som mestadels tar hand om Mathias Ranéige. Andreas har själv sagt att han kommer gå in väldigt hårt för att störa Raneige. Att Andreas skulle kunna dra på sig en varning under alla (för det kommer bli många) dueller känns verkligen inte osannolikt. Därför spelar jag också att Andreas Augustsson blir varnad till 4,00x hos Unibet.

 /Mikel