Den del av Allsvenskan som tillhör höstsäsongen – närmare bestämt omgång 16, är nu i fullgång. I den matchen mellan Elfsborg, det lag vars form efter uppehållet har dalat rejält – två av tre matcher har slutat med förslag, mot bortalaget, Kalmar, vars formkurva pekar spikrakt uppåt. Smålänningarna har goda chanser att på nytt skaka om Elfsborg.

  • Match: Elfsborg – Kalmar
  • Spel: Kalmar +1,5
  • Insats: 7/10
  • Odds: 1,50
  • Bolag: Bwin

För en vecka sedan möttes lagen på Guldfågel Arena. Precis som övriga matcher efter uppehållet var det faktiskt ett dåligt Elfsborg, även den här matchen. Man var nästintill utspelat – mer eller mindre hela matchen.

När matchen började lida mot sitt slut var det dags för ett avgörande, tänkte Melker Hallberg. 16-åringen i Kalmar fick syn på bollen strax utanför Elfsborgs straffområde, och drog till med vänstern – 2-1.

Mitt i mellan det här dubbelmötet har båda lagen hunnit med varsin match i Europa. Kalmar begav sig till Kroatien för att ta sig an Osijek, det slutade med en imponerande 3-1 seger. Det moldaviska laget Dacia Chisinau är motståndaren för Elfsborg i andra omgången av Europa League-kvalet. En relativt tuff bortamatch, som dessvärre slutade med 1-0 förlust.

Självfallet är det så att Elfsborgs resultat mot Dacia Chisinau inte på något sätt är katastrofalt. Man har alla möjligheter att vända på steken hemma på Borås Arena. Men samtidigt som Elfsborg förlorar mot ett moldaviskt lag befinner sig Kalmar på Kroatien och vinner med 3-1. Bara det tycker jag vittnar om att lagen befinner sig på två helt olika platser vad det gäller formtabellen.

De senaste matcherna Elfsborg som  har spelat känns det som det helt och hållet saknas energi och vilja. Man håller på att tappa den serieledning som man i våras införskaffade. Framförallt det offensiva spelet känns faktiskt ganska bedrövligt. Till den här matchen har man i alla fall valt ut följande spelare:

Målvakter: Kevin Stuhr-Ellegard, Andreas Andersson

Försvarare: Johan Larsson, Daniel Mobaeck, Andreas Klarström, Calle Wede, Jon Jönsson, Joachim Jörgensen

Mittfältare: Per Frick, Victor Claesson, Marcus Rohdén, Niklas Hult, Anders Svensson, Simon Hedlund, Oscar Hiljemark, Stefan Ishizaki

Anfallare: Lasse Nilsson, Amadou Jawo, David Elm

Om nyss nämnda spelare har brist på självförtroende bör inte Kalmar-spelarna sakna det - tre raka, och dessutom väldigt imponerande, segrar, och om inte det ingjuter självförtroende och harmoni i truppen, så finns det inget som gör det. Truppen:

Målvakter: Lucas Hägg Johansson, Etrit Berisha

Försvare: Markus Thorbjörnsson, Paulus Arajuuri, Emin Nouri, Jörgen Skjelvik, Ludvig Öhman, Nenad Djordjevic

Mittfältare: Erik Israelsson, Henrik Rydström, Kristoffer Fagercrantz, Jonathan McDonald, Archford Gutu, Melker Hallberg, Måns Söderqvist

Anfallare: Sebastian Andersson, Abiola Dauda, Daniel Mendes, Papa Diouf

Jag väljer alltså att spela på ett spel som jag anser vara ganska säkert i den här matchen. Jag tror inte att Elfsborg lyckas vinna den här matchen, men om de skulle lyckas med det, garderar jag upp mig och det blir vinst även om det skulle bli uddamålsseger för Elfsborg, för det har det blivit upp emot 50 % av matcherna som man vunnit matcher den här säsongen av Allsvenskan.

Följ oss gärna på Twitter: @spelaspelse och @Mikelbetting

/Mikel