Elfsborg har haft en tung tid bakom sig och frågan är om man lyckas ställa om sig från att ena dagen möta Celtic till att andra dagen möta Kalmar FF? Man möter dessutom ett Kalmar FF som har riktigt fin form bakom sig… Jag har hittat ett troligt spel här, häng på!

Elfsborg – Kalmar FF
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 2.00 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 16.00

Elfsborg har haft en riktigt tuff tid bakom sig nu då man tappat massa mark i Allsvenskan plus att man blev utslagna ur Champions League trots ett ruskigt bra läge att ta sig vidare. Förra veckan mötte man Celtic på bortaplan och stod upp riktigt bra men i andra halvlek hade man ruskigt trötta ben och Celtic kunde vinna med 1-0. Därefter spelade man match i lördags borta mot AIK på Friends Arena och det blev återigen en riktigt tuff match för Elfsborg som hade stora problem i sitt spel och det slutade med förlust med 2-1. I onsdags var det dags för returmöte mot Celtic och Elfsborg gör en riktigt bra match mot ett uruselt Celtic men tyvärr väger Elfsborg för lätt i offensiven och man klarar inte skapa de riktigt vassa målchanserna. Idag möter man ett betydligt lättare försvar än tunga försvarspjäser i Celtic så jag tror utan tvekan man kommer få in en boll på ren vilja idag för revanschlustan lär vara ruskigt stor hos Boråsarna idag!

Kalmar har dock fin form för dagen och framförallt målproduktionen är riktigt bra hos dem. De har gjort mål  i 7 raka matcher nu vilket är riktigt starkt! Samtliga dessa 7 matcher har slutat med seger eller oavgjort så formen är som ni förstår riktigt bra också. Man har dock mött enklare motstånd men nu möter man ett Elfsborg som har haft det riktigt tufft den senaste tiden. När Elfsborg spelar hemma på Borås Arena talar man ofta om fördelen av konstgräset men Kalmar har visat sig riktigt starka på konstgräs i år då man har 2 segrar och 1 oavgjord på de 3 matcher man spelat på konstgräs i år.

Mohamed+Bangura+Celtic+v+Elfsborg+UEFA+Champions+OgL91nQ67W7l
Vad kan Bangura prestera efter hans helvetesvecka
mot sina gamla lagkamrater?

Elfsborg har sin ytterback Andreas Klarström är avstängd. Lägg därtill att försvararen Daniel Mobaeck, mittfältaren Niklas Hult och anfallaren Lasse Nilsson dras med skadeproblem och kommer inte medverka i matchen. David Elm är inte med i truppen då han är klar för Kalmar FF. Elfsborg har dock tagit sin nye anfallare Mikkel Beckmann i truppen och det ska bli riktigt spännande om han får speltid idag.
Kalmar FF får tillbaka Henrik Rydström här som återkommer efter avstängning. Utöver honom saknas fortsatt skadade Zlatan Azinovic, Jonathan Ring, Erik Israelsson och Paulus Arajuuri.

Summering:
Elfsborg som haft problem med sin defensiv den senaste tiden får klara sig utan båda startspelarna Andreas Klarström och Daniel Mobaeck här vilket inte gynnar laget. Nu möter man ett formstarkt och målfarligt Kalmar FF och då är det aldrig positivt att sakna ordinarie och matchtränade försvarare… Elfsborg är ett offensivt starkt lag och nu möter man lite enklare försvar än den senaste tiden så nu tror jag det lossnar för de gulsvarta och de gör minst ett mål här. Jag tycker Kalmar FF ska ha bra chans att kontra in en boll här också med tanke på Elfsborgs usla försvarsspel den senaste tiden.