Elfsborg är i bra slag just nu med 4 segrar på de 5 senaste matcherna. På hemmaplan vet sen långt tillbaka att man nästan alltid är starka. Man möter nu nykomlingen Jönköpings Södra som har tappat i form efter den pigga inledningen. Ska vi säga att det var en normal nykomlingsinledning för Jönköping för det var det. man är väntade att fajtas i botten och det tror jag vi till slut kommer se också. Tvärtom för Elfsborg som ska vara ett topplag och då ska man städa av J-Södra idag.

  • Elfsborg – Jönköpings Södra
  • Spel: Elfsborg -1.0, 1.5
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Elfsborg är i bra form just nu efter en halvdan inledning på säsongen. Visserligen hade man mycket otur i matcherna med dåligt betalt för de chanser man skapade. Men efter matchen mot AIK, där man visserligen var det klart bättre laget trots förlusten, så har man nu vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Förlusten kom borta mot Örebro där matchen var ganska jämn ändå, men så fick Lasse Nilsson ett rött kort direkt efter en ful satsning och Elfsborg var tvungna att försvara sig sista 20 minuterna. Blev till slut en frispark i 95e minuten som avgjorde där det blev nickskarv in i mål. Tungt såklart.

Men man kom tillbaka och vann med 1-3 borta mot Sundsvall vilket var imponerande. och det via en vändning från 1-0 till 1-3. Där fick bland annat anfallaren Viktor Prodell sätta 2 baljor vilket var skönt för hans självförtroendet. Nu väntas det match på hemmaplan och där är man starka. Normalt sett vinner man en sån här match med 2 bollar, men jag säkrar lite genom att i alla fall få halva insatsen tillbaka ifall man bara vinner med 1 mål.

Vi stryker backarna Jörgen Horn och Jon Jönsson som är skadade samt även offensive Lasse Nilsson som är avstängd. Tycker dock inte det är några jätteavbräck utan man har relativt bra täckning här. Bland annat så lär Viktor Claesson nu ta ett steg upp i banan där han är som bäst. och in med Henning Hauger på det centrala mittfältet vilket gör Elfsborg ett mer stabilt lag.

elfsborg    jönköping

Jönköpings Södra började Allsvenskan piggt och man låg i toppen, sedan har man tappat både poäng och placeringar. Ganska typiskt för nykomlingar, då man lever på vågen efter man flyttats upp från serien under, men när verkligheten kommer ifatt dom så står man där med en betydligt sämre trupp än de flesta och när förlusterna eller poängtappen börjar rulla in ja då är det på allvar igen. Visserligen tror jag inte att man kommer ramla ur direkt nu, vilket man kanske trodde inför säsongen, för det finns ju lag i botten som är oerhört svaga. Jönköping visar ändå lite mer i spelet för att kunna klara sig kvar. Men formen är väl sisådär. 6 raka matcher utan vinst, visserligen bara 2 förluster och hela 4 oavgjorda matcher men ändå. Man har svårt att vinna. Och när man nu möter ett formstarkt Elfsborg på deras hemmaplan har jag svårt att se att man ska kunna stå emot. Ska normalt sätt ändå vara klasskillnad dessa lag emellan vilket jag tror vi kommer få se på planen på söndagen.

Vi stryker två tunga avbräck i bortalaget. Sedan tidigare är förstekeepern Anton Cajtoft skadad säsongen ut. Nu är även viktige Daryl Smylie avstängd, som varit bra på det centrala mittfältet både defensivt som offensivt.

——————————————————————————————————————————————————————-

Elfsborg är i bra slag för dagen med 4 segrar på de 5 senaste. Man kommer med en bra startelva till denna match. På hemmaplan är man dessutom alltid bra och har tre vinster med minst 2 måls-marginal på de fyra hemmamatcherna. Jönköpings Södra har 6 raka utan vinst och formen är sisådär. Tunga avbräck i laget dessutom. Nykomling som man ju är, så har man dalat i tabellen och man borde få svårt att rå på ett topplag som Elfsborg. Jag tror Elfsborg vinner detta komfortabelt. Jag spelar Elfsborg -1.25 till oddset 2.05. Insatsen är strax över medel. Jobbbba!

/ L’orso