Här har vi ett på förhand riktigt hett västderby. Svenska mästarna IF Elfsborg ska ta sig an IFK Göteborg på Borås Arena och jag tror vi kan förvänta oss en riktigt tuff match inför fullsatta läktare.

Elfsborg – IFK Göteborg

Spel: Över 3.5 gula kort i matchen
Odds: 2.03 @ Betsson
Insats: 7/10
Spelstopp: 19.00

För såväl Elfsborgs supportrar som majoriteten av lagets spelarna är det här årets största hemmamatch för laget. Den måste vinnas till varje pris och man får inte misslyckas! Jag har pratat med ett par spelare och läst i lokala medier om hur Elfsborgs spelare är ruskigt taggade inför den här matchen och man kommer vägra förlora här. Man har ännu inte vunnit någon match i årets Allsvenskan och givetvis vore det fantastiskt bra för laget om man lyckas vinna den här matchen. Göteborg har gått bra inledningsvis vilket gör att spelarna i Elfsborg vill tysta dem! Till den här matchen får man tillbaka Jon Jönsson som utgick skadad senast plus att ytterbacken Stefan larsson och nyförvärvet i försvaret Tom Söderberg finns tillgängliga för spel igen. I mina ögon är det positivt om dessa spelarna får starta matchen då de är hetlevrade och givetvis bör de ligga steget efter i duellerna vilket kan resultera i en varning.

För Blåvitts supportar och spelare blir den här matchen lite större för varje år som går. Nu när de största Göteborgsderbyna uteblir så blir givetvis matcherna mot Elfsborg ännu större. Nu när Elfsborg dessutom titulerar sig som Svenska Mästare så vill man givetvis vinna den här matchen ännu mer än vanligt och tysta de kaxiga bönderna från Borås. Det kommer i vanlig ordning ett par tusen Göteborgare till matchen som kommer bidra med en riktigt bra stämning så räkna med hög puls på såväl spelare som publik på matchen. Eftersom laget inlett året riktigt bra med två segrar i Allsvenskan och att man tagit sig vidare i Svenska cupen så har laget fullt med självförtroende inför den här matchen.

Domare i matchen är Martin Hansson som bara dömt en match hittills i Allsvenskan och det var mellan Gefle-Åtvidaberg. Han tog fram det gula kortet 4 gånger i den matchen och nu blir det en betydligt hetare match för honom och jag tror han kommer visa korten flitigt även ikväll!

Stekhete James Keene leder skytteligan i årets Allsvenska med sina 3 mål. Men ni som sett honom spela vet att han är en stor risk när det gäller varningar och ikväll lär det inte vara något undantag då han alltid går in 100% i närkamperna. Jag rekade honom även mot Halmstad och då klarade han sig med nöd och näppe undan en varning efter ett slag i ansiktet på en Halmstadspelare…

Det kommer som sagt bli fullsatt på Borås Arena och Göteborg har säkerligen ett följe på minst 2000 personer till matchen. Det är ett västderby och det tänder givetvis såväl spelare som publiken till extra mycket vilket kommer ge spelarna en högre puls och högre intensitet i matchen. Därmed kommer spelarna gå in hårdare i duellerna än normalt och det är lätt att adrenalinet rinner över… Det är ingen slump att det ofta är hårt och fult spel i derbyn när spelarna blir påverkade av publiken. I den här matchen lär det knappast bli något undantag utan jag tror på hög fart i spelet och mycket tuffa tacklingar som säkerligen resulterar i ett par kort i matchen!