Jag väljer att redan nu lira ett spel i den här matchen då ena laget har stora bekymmer inför det här mötet. Häng på!

Elfsborg – IFK Göteborg
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.95 @ Bwin
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00 den 15/4

Elfsborg har inlett Allsvenskan helt okej i mina ögon. Man rullade stundtals ut AIK hemma på Borås Arena i premiären men ett effektivt motståndarlag tog ledningen 2 gånger om i matchen men Elfsborg kämpade till sig 2-2 och man var närmast att sätta 3-2 målet. Sedan begav man sig till Halmstad för att spela på en gropig åker vilket definitivt inte passar Elfsborg. Man gjorde dock en bra första halvlek där man var det bättre laget och tog rättvist ledningen med 1-0 genom fenomenala James Keene som är i storform för dagen. Halmstad kvitterade dock på straff samtidigt som Elfsborg fick ett rött kort strax före paus vilket innebar en uppförsbacke för Elfsborg igen. Man stod dock på sig bra och trots att andra ordinarie mittbacken Jon Jönsson utgick skadad så lyckades man hålla 1-1 genom hela matchen med Anders Svensson och unge debutanten Sebastian Holmén som mittlås… Hemma på Borås Arena är Elfsborg oerhört tuffa att möta då de får rulla boll och är otroligt bra på det. Förra säsongen hade laget 12-3-0 som resultatrad och det talar sitt tydliga språk. Man gör i stort sett alltid mål på sin hemmaplan och jag tror knappast det blir något undantag när man möter Blåvitt i ett västderby här inför fullsatta läktare!

IFK Göteborg har inlett året på bästa möjliga sätt genom att imponerande krossa Häcken i premiären med 3-0 för att sedan slå Helsingborg på bortaplan i cupen med 1-0. Nu senast slog man Brommapojkarna hemma med 2-0 så man imponerar rejält för dagen men nu ställs man inför en riktigt tuff uppgift. Häcken och Helsingborg i all ära, men Elfsborg på Borås Arena är en mardröm för de flesta lagen. Nu har Göteborg full form och man möter ett Elfsborg som har stora problem i försvaret vilket bäddar för att man lär göra mål i matchen. Speciellt med tanke på hur mycket Elfsborgs defensiv släppt hittills… IFK Göteborg saknar Sobralense, Farnerud och Augustinsson här då alla är skadade.


James Keene är i toppform med 3 mål på lagets 2 inledande matcher!

Till den här matchen har Elfsborg riktigt stora problem i försvaret.  Man saknar sedan tidigare duon Daniel Mobaeck och Martin Andersson som båda är mittbackar och nu senast mot Halmstad skadade sig mittbacken Jon Jönsson och hans medverkan här är osäker plus att man fick andra mittbacken Joachim Jörgensen utvisad vilket innebär att han är avstängd här. Nyförvärvet Tom Söderberg är inte i matchform ännu men han ska testas i lagets U21-match under tisdagen. Man har med andra ord samtliga 5 normalt sett ordinarie mittbackarna skadade/avstängda/tveksamma. Alternativen som finns är unge och orutinerade Sebastian Holmén tillsammans med eventuellt Anders Svensson eller Skuli Jon Fridgeirsson i försvaret. I absolut bästa fall så kan Jon Jönsson spela tillsammans med Tom Söderberg men det innebär ett helt nytt mittlås som inte spelat särskilt mycket tillsammans plus att båda har tveksam form i mina ögon… Även lagets förstemålvakt Kevin Stuhr-Ellegaard gjorde illa sig i söndags och tränade rehab igår men han lär kunna starta på måndag. Hur som helst så känns Elfsborgs backlinje väldigt tveksam!!

Det väntas bli fullsatt vilket lär tända lagen ordentligt här och det brukar bjudas på härlig offensiv fotboll mellan dessa lagen. Elfsborg är ruskigt starka på sin hemmaplan där man i stort sett alltid gör mål. Nu kommer Blåvitt på besök som har riktigt fin form och radar upp segrar för dagen. Det känns väldigt ovisst om vilket lag som går segrande ur den här matchen så men jag tror utan tvekan båda lagen gör mål i matchen! Speciellt med tanke på Elfsborg vassa offensiv och inte minst med tanke på lagets stora problem i försvaret! Oddset 1.95 lär sänkas inom kort så var ute i god tid om ni ryggar!