Toppmatch vet jag väl inte om jag kan kalla det här längre då det är två avsågade lag som mer eller mindre slåss om Europaplatserna. Elfsborg ligger långt efter och måste vinna den här matchen till varje pris medan Helsingborg har en chans att vinna SM-Guld men att hämta in 6 poäng på 5 matcher mot två lag som ligger före känns inte rimligt. Hur som helst så vill båda lagen givetvis vinna den här matchen och jag har hittat ett kanonodds till 2.63 som bara måste spelas!

Elfsborg – Helsingborg
Spel: Helsingborg över 1.5 mål i matchen
Odds: 2.63 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Elfsborg som var riktigt på gång inför Europa League matchen mot Salzburg blev snabbt nedtagna på jorden igen när man åkte på stryk med hela 4-0 i den matchen. Efter det har man inte hitta tillbaka till sitt spel igen då man näst senast spelade 2-2 borta mot Mjällby trots att man fick spela i stort sett hela matchen med en man mer på planen. Man fick dessutom en straff emot sig på tilläggstid som Mjällby inte förvaltade så man var ytterst nära en förlust där. Förlusten kom istället i senaste matchen då man mötte BP på bortaplan och förlorade med 1-0 efter en usel match. Jag vill påstå att formen är dunkel och spelarna mår inte väl av detta. Man försöker fortfarande hålla mycket i boll och visst skapar man lägen men det är ofta alldeles för långt mellan lagdelarna och defensiven imponerar verkligen inte på mig då man ofta gör markeringsmissar och enkla misstag. Nu ställs man mot ett ruskigt revanschsuget Helsingborg som givetvis kommer sätta fart på den här tillställningen och frågan är om man inte springer sönder ett tröttkört Elfsborg som mer eller mindre fokuserar på Europa League…

Helsinborg kommer med ett stort supportfölje som givetvis kommer skapa en härlig inramning då det är helgmatch och en hel del alkohol rinner i blodet. Man vet att chansen till SM-guld fortfarande finns även om det känns något avlägset efter den blytunga förlusten i derbyt senast mot Malmö FF där man förlorade med hela 0-3 på sin hemmaplan. Formen har varit nedåtgående den senaste tiden men jag har en känsla av att man vaknar till här igen och innan matchen mot Malmö FF hade laget  5 raka matcher där man gjorde 2 mål eller fler. Man har riktigt vassa offensiva spelare  i Ardian Gashi, David Accam, Robin Simovic och Mattias Lindström som är ruskigt farliga i offensiven. Har dessa herrar en bra dag så får Elfsborg stora problem här, trots att man spelar på hemmaplan. Det finns oerhört mycket kapacitet i Helsingborg och man möter här ett avsågat och tröttkört Elfsborg som hellre fokuserar på Europa League än Allsvenskan. Man bör ha bra chans att vinna här och oddset 2.63 på att man gör 2 mål eller fler mot ett svagt Elfsborg känns klart spelvärt!

timthumb
Mattias Lindström i Helsingborg bör hitta målet minst 1 gång ikväll!

Elfsborg får klara sig utan James Keene och Henning Hauger som båda är skadade här. Anfallaren Lasse Nilsson återvänder efter avstängning senast.
Helsingborg saknar avstängda duon Peter Larsson och Arnór Smárason här. Utöver dessa saknas fortsatt Walid Atta, May Mahlangu, Boateng och Christoffer Andersson. Man får dock tillbaka Imad Khalili från skada här.

Det blir ofta målrika drabbningar mellan dessa lagen och nära de möter varandra på Borås arena bjuds det ofta på härlig offensiv fotboll. Förra säsongen vann Elfsborg det här mötet med 2-1 och säsongen före det vann Helsingborg med 3-2. På Helsingborgs hemmaplan har skåningarna vunnit med 2-1, 2-0 och 2-1 i de tre senaste mötena med Elfsborg så nog vet Helsingborg hur man gör mål på Elfsborg. Idag blir det ännu enklare när Elfsborg spelar utan självförtroende och utan någon större disciplin i truppen!

Kort summering:
Om man ser till motivationen i matchen så talar allt för Helsingborg då de fortfarande har chans på guldet och inte minst Europa League platserna. Elfsborg har fortfarande chans på Europa Leagueplatserna också men då krävs seger här och visst kommer man försöka men jag tror ändå man misslyckas och Helsingborg gör 2 mål eller fler på enkla misstag av Elfsborg. De ska spela Europa League nästa vecka och full fokus ligger givetvis där och jag tror lagets enda chans till spel i Europa kommande säsong blir om man vinner Svenska Cupen. Helsingborg med sin offensiva kraft och revanschlusta ska ha goda chanser till att göra 2 mål eller fler här!