Serieledande Elfsborg tar emot formstarka Helsingborg här. Hur tror vi här? Häng på!


IF Elfsborg – Helsingborg

Spel: Elfsborg över 1.5 mål
Odds: 1.90 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Medan övriga allsvenska lag har ledigt så drabbar Elfsborg samman med Helsingborg i en mycket spännande match. Båda lagen kommer från storsegrar då Elfsborg vann seriefinalen mot Malmö FF med 4-1 och Helsingborg krossade Kalmar FF med 7-2!

Elfsborg har varit en maktfaktor hemma på Borås Arena denna säsongen och 8-1-0 talar sitt tydliga språk och fina 17-3 i målskillnad är inte illa heller. Formen är på topp för Boråsarna som har två raka storsegrar bakom sig på hemmaplan mot Kalmar FF med 3-0 och nu senast i seriefinalen mot Malmö FF med 4-1!

Motståndarna Helsingborg har imponerat på slutet då man krossade Slask Wroclaw från Polen med sammanlagt 6-1 i Champions League och nu senast fullständigt krossade man Kalmar hemma med 7-2. Formen må vara bra men man har inte mött särskillt imponerande motstånd och det var bara 3 matcher sedan som man åkte på stryk hemma mot Norrköping med 2-1. Nu möter man tuffast möjliga motstånd i Elfsborg och frågan är om fokus ligger på den matchen eller på Champions League kvalet mot Celtic nu på tisdag? Jag tror utan tvekan att mer fokus ligger på Celtic matchen än på den här matchen då man ligger 7 poäng bakom Elfsborg. Vid seger här knappar man visserligen inte väldigt mycket och vid förlust är guldet troligen helt kört men jag kan inte ändå inte tänka mig annat än att matcherna mot Celtic i Champions League finns i allas bakhuvud vilken kan ställa till koncentrationen något. Lägg därtill chocken över att Finnbogasson lämnat klubben. Känslan är att alla tankar är på annat håll än på själva matchen mot Elfsborg.

Elfsborg ser ruskigt starka ut och man imponerande rejält mot Malmö senast och rullade ut dem efter noter stundtals. Vinner man här har man mycket goda förutsättningar för att ta hem guldet då man drar ifrån och har 6 poäng ned till Malmö. Offensiven har verkligen vaknat till hos Boråsarna och nu ställs man mot ett Helsingborg som inte känns så vassa på bortaplan och som förmodligen har mycket annat att tänka på inför kommande veckan. Det blir ofta målrika matcher i Borås när dessa lagen möts och jag tror inte det blir något undantag här.

Elfsborg får tillbaka mittbacken Jon Jönsson från avstängning här men inte säkert att han petar Augutsston eller Mobaek som gjorde ett kanonjobb mot Malmö senast. I övrigt saknar man fortsatt långtidsskadade Stefan Larsson och lårskadade Amadou Jawo. Så man kommer till spel med en ruskigt stark trupp!
Helsingborg har ett enormt bakslag inför den här matchen då lagets stora gigant, anfallaren Alfred Finnbogasson, lämnat klubben med omedelbar verkan efter sin utlåning från Lokeren. Han har skrivit på för Hereenveen och återigen får en svensk klubb känna på hur långt ned i ranking Allsvenskan ligger. Lägg därtill att Marcus Bergholtz lämnat klubben och utöver dessa herrar har man Loret Sadik, Mattias Lindström, Erik Edman, Erik Wahlstedt och Erlend Hanstveit skadade så läget är inte det bästa för Helsingborg inför det här mötet. Man har dock värvat in Bedoya och Accam under veckan.