Elfsborg förlorade mot Häcken i premiären med 2-1, men det var ganska missvisande siffror ändå. Elfsborg hade mängder med chanser att göra mål men Häckens målvakt storspelade. Man borde ju bara gjort minst 4-5 mål. Nä Elfsborg imponerade stort på mig med ett väldigt fint kombinationsspel. Nu möter man ett Hammarby som blev utspelat på hemmaplan av nykomlingen Östersund, speciellt i första halvlek. Och skador i backlinjen oroar. Elfsborg borde göra fler mål här!

  • Elfsborg – Hammarby
  • Spel: Elfsborg över 1.5 mål
  • Odds: 1.71 @ BetHard
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Elfsborg kommer från en galen match borta mot Häcken där man förlorade med 2-1, men resultatet känns helt missvisande. Elfsborg borde gjort minst 4-5 mål i matchen känns det som. Minst. Men man mötte en storspelande målvakt i Häcken. Spelmässigt visade man prov på riktigt fina kombinationer och det var ett Elfsborg som definitivt kommer vara med i guldstriden om dom fortsätter spela så. Nu är det hemmaplan och alla vet ju att Elfsborg på hemmaplan kan vara en av de tuffaste matcherna. Man spelar alltid offensivt och man brukar ofta skapa mycket chanser på Borås Arena. Jag tror man kommer fortsätta på samma spår som mot Häcken. Då ska inte Hammarby kunna hänga med kan jag tycka. Bortalaget störs ju dessutom av skador som kan bli avgörande.

Här saknar man troligen backarna Daniel Moabeck och Jon Jönsson och anfallarna Lasse Nilsson och Per Frick. Men inge fara på taket för målskörden tror jag. Vi har spelare som Viktor Claesson, Simon Hedlund, Emir Bajrami, Viktor Prodell och så vidare. Finns mycket mål i detta Elfsborg tror jag. Kan man bara vara hälften så effektiva än mot Häcken så gör man minst 2 mål här.

elfsborg     hammarby

Hammarby fick 1-1 i premiären mot nykomlingen Östersund, men man ska nog snarare vara glada att man fick poäng överhuvudtaget för Östersund spelade ut Hammarby i första halvlek och hade flera chanser att göra mål i andra halvlek, bland annat ett skott i ribban. Hammarby fortsätter alltså blanda och ge i sina matcher. Det kommer inte hålla i fortsättningen. Nu möter man ett Elfsborg som såg överjäkligt bra ut mot Häcken men hade maximal otur och torskade. Räkna med att Elfsborg kommer vara supertaggade i sin hemmapremiär. Och jag tror ju Hammarby kommer få det tufft som man brukar ha borta mot Elfsborg på Borås Arena. Detta är förövrigt 4e matchen på 2 veckor för Hammarby , visserligen 2 träningsmatcher men ändå. Tycker även man visat prov på ett sisådär försvarsspel i samtliga matcher detta år typ.

I Hammarby så stryker vi vänsterbacken Stefan Batan som skadade sig mot Östersund och missar minst 2 matcher. Sedan tidigare är en annan ytterback skadad i Mats Solheim. Och vem ska då ersätta dessa på vänsterbacken. Hade kunnat vara Oliver Silverholt men han missade ju matchen i måndags på grund av en muskelskada. Möjligt att han kan va redo här men det känns högst osäkert. Och den enda backen man har kvar i laget är mittbacken Joseph Aidoo som prövade på att spela ytterback (till höger) mot Örebro i genrepet en aning men gick bort sig vid sista målet. Man har defensiva problem minst sagt.

——————————————————————————————————————————————————————

Elfsborg förtjänade att vinna senast men då man var riktigt bra och hade massor av chanser. Offensiven ser riktigt fin ut för stunden där man har flera spelare som kan avgöra. man trivs ypperligt på hemmaplan vet vi sen tidigare och tror man kommer köra på redan från början. Man möter ett Hammarby som ofta göra riktigt dåliga första halvlekar vilket kan vara en dödsdom mot Elfsborg denna dag. Man har även defensiva bekymmer när man har skador på ytterbackar. Bajen lär få det tufft här. Jag spelar Elfsborg över 1.5 mål till oddset 1.71. Insatsen är ganska tung. Fraaamåååt Elfsborg!

/ L’orso