Under måndagen fortsätter den sjätte allsvenska omgången och i Borås kommer Halmstad på besök. Väldigt stor skillnad i hur lagen har uppträtt i inledningen och tror att det kan bli rätt tydligt även här. Förväntar mig en övertygande hemmaseger, och spelet blir därefter.

  • Match: Elfsborg – Halmstad
  • Spel: Elfsborg -1,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ pinnaclesports
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 28/4, 19:00

Det är ingen skräll att Halmstad kommer att vara ett bottenlag när vi kan börja summera den här säsongen. Personligen hade jag dock förväntat mig lite mer utveckling ifrån förra säsongen när man slutade på en kvalplats. Man ser precis lika uddlösa och trubbiga ut. Anfallsparet Baldvinsson och Boman har väldigt stor potential att leverera stort antal mål, men då man får alldeles för lite understöd från mittfältet befinner man sig i en hopplös situation. Man spelar en väldigt klassiskt 4-4-2 där man lägger mycket hopp till duon längst fram.

Det har på de fem inledande matcherna blivit fyra poäng. Den första segern tillkom efter senaste omgången då man tog en mycket välbehövlig sådan på hemmaplan mot Helsingborg. Det låter förvisso imponerande, men med tanke på hur mycket det motståndet gått ner sig det senaste året är jag tveksam om vi ska värdera den vinsten så speciellt högt. Nu ställs man motstånd som är betydligt mer kvalificerat och dessutom på det snabba konstgräset på Borås Arena. Där har jag svårt att se hur man skall kunna hänga med.

Jag måste erkänna att jag har blivit lite förvånad över Elfsborgs inledning av säsongen. Poängskörden har varit väldigt bra sett till vilka förväntningarna som fanns inför, men framförallt tycker jag att man ser väldigt intressanta ut rent spelmässigt. För tillfället spelar man precis den typen av fotboll som fansen önskar att man skall göra. Det innebär ett stort innehav av bollen och på sista tredjedelen fyller man på med mycket folk som försöker kombinera sig fram till målchanser.

Under många år har man varit ett av Sveriges starkaste hemmalag vilket det speciella konstgräset kan vara en delförklaring till. Nu har man besegrat både Häcken och Helsingborg på ett övertygande sätt just på hemmaplan. Halmstad har inte imponerat såhär långt och skall inte ha verktygen som behövs för att stå emot ett starkt och offensivt ElfsborgHemmalaget besitter väldigt många offensiva pjäser som troligen kommer se till så att det här handikappspelet går vinnandes. Victor Claesson är en av flera som visat på extremt god form.

                                                                                                                                                     

Jag anser att det är klasskillnad mellan dessa lag för tillfället, och tror att det under måndagskvällen på Borås Arena kommer att vara väldigt uppenbart. Bedömer att sannolikheten för en vinst med minst två mål är god för Elfsborgs del vilket spelas med en medelinsats hos Pinnaclesports.

/Mikel