Hemmastarka Elfsborg förlorade senast mot borta mot AIK med 4-2 efter en usel första halvlek, man kom tillbaka starkt i andra halvlek och fortsatte sedan på samma linje i veckan när man vann mot Odd BK i Europa League. Nu möter man bottenlaget Halmstad och det ska vara klasskillnad här. Båda lagen har spelare borta, men där Halmstad inte har lika bred trupp känns avbräcken mer kännbart hos dom. Och Halmstad åkte på en tung förlust senast hemma mot Gefle och det känns tufft att åka och ta poäng borta mot Elfsborg.

  • Elfsborg – Halmstad
  • Spel: Elfsborg -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Elfsborg gjorde årets sämsta halvlek senast i Allsvenskan när man hade underläge med 4-0 borta mot AIK, där gjorde man de flesta fel man kunde göra. Man mötte dock ett riktigt bra AIK ska sägas. Men i andra halvlek kom man tillbaka och gjorde 2 mål samt hade bud på fler mål så slutresultatet blev 4-2 istället för en pinsam förlust, sånt är ändå bra så inte självförtroendet rasar. Efter den matchen gick man och mötte Odd BK på hemmaplan i Europa League i torsdags och var det klart bättre laget och vände 0-1 till 2-1. Man dominerade hela matchen och nu ska man alltså möta bottenlaget Halmstad, som man haft väldigt lätt för senaste åren på just hemmaplan. Det ska bara vara vinst för Elfsborg här med tanke på kvalitén på spelarna.

Dock har man avstängningar på mittbacken Sebastian Holmén och yttern Simon Hedlund. Offensivt tycker jag man har ersättare för Hedlund. Defensivt är det lite kämpigare då det inte finns jättemånga alternativ. Men allt som allt så är man ändå ett bättre lag än motståndarna Halmstad, speciellt när även dom har spelare borta och tveksamma. Elfsborg har 6 vinster och 4 oavgjorda dom 10 senaste på hemmaplan mot Halmstad.

elfsborg      halmstad

Halmstad hade många matcher i rad där man inte förlorade. Senast kom dock en förlust, hemma mot Gefle (0-1) och det ska bli oerhört intressant hur man reagerar på det. Bottenlag har ju en tendens att gräva ner sig och fortsätta på samma spår. Och man kunde ju fått en skönare resa att komma tillbaka i om man säger så, nu ska man åka till Borås och en av de tuffaste bortamatcherna på säsongen. Man har chans ifall man fortsätter ha samma försvarsspel man haft ett tag, men väldigt tveksam ändå eftersom Elfsborg är riktigt bra på hemmaplan och pressar nästan alltid ner motståndarna. Hemmalaget har revansch att utkräva på Halmstad som vann senast dom möttes i Halmstad. En match som Elfsborg dominerade ska sägas men hade det mesta emot sig. Sån tur kanske Halmstad får hoppas på nu.

Men, ja precis, så har man fått en riktigt tung skada på innermittfältaren King Gyan skadad för resten av säsongen. Riktigt tungt avbräck då han varit en av de bättre på mittfältet och spelat varje match för Halmstad. Sedan har man fortsatt skador på mittfältaren Simon Silverholt och backen Viktor Ljung där den sistnämnde saknas mest av dom två. Offensivt har man värvat Matthew Ruskie som säkert kan bidra en del under hösten, men är ej spelklar här. Vilket dock hade behövts eftersom viktige James Keene på topp är osäker till spel pga en blödning i vaden. Nä jag tror Halmstad får det tungt idag borta mot Elfsborg och tror vi får se en komfortabel seger för hemmalaget.

————————————————————————————————————————————————————-

Elfsborg är starka på hemmaplan och nöter ofta sönder motståndarna som behöver spela på topp ifall dom ska ha en chans. man har två avstängda vilket såklart inte är gynnsamt. Å andra sidan så har man en bred trupp och kan  fylla ut spelare bättre än vissa bottenlag kan göra. En seger behövs för att återigen haka på topplagen. Halmstad kommer från en tung förlust hemma mot Gefle och nu har man åkt på en tung skada, plus dom man redan hade och även en tveksam spelare. Det känns inte direkt festfullt hos bortalaget denna dag och man kommer få slita som djur ifall man ens ska ta poäng. Att man vann senast mot Elfsborg på hemmaplan betyder nog bara att Elfsborg vill vinna ännu mera så ja. Jag spelar Elfsborg handicap -1.5 till oddset 1.95. Insatsen blir strax över medel. Kör över dom!

/ L’orso