Elfsborg blev krossade med 0-3 senast i Trelleborg och är ute efter revansch här. Jag har hittat ett bra spel som jag tror på. Häng på!


Elfsborg – Halmstad
Mitt tips: Elfsborg vinner utan att släppa in mål
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Elfsborg inledde säsongen bra med en seger men efter det såg laget verkligen inte ut som det topplag man är tippade att vara. Men för 5 matcher sedan vaknade man till liv och krossade Malmö med 3-0 hemma på Borås Arena. Efter det vann man 3 raka matcher varav en var i cupen mot Superettanlaget Värnamo. Men nu senast var det dags igen, man åkte på stryk med 3-0 mot Trelleborg och i mina ögon berodde den förlusten på 3 saker. För det första så var det regnkaos och planen var väldigt vattenblöt och därmed hade Elfsborg väldigt svårt att få igång sitt passningspe. Regnet gynnade Trelleborgs långbollar och vassa kontringar. För det andra så var Elfsborg oerhört ineffektiva då bland annat Johan Larsson missade två helt öppna mål. Man kunde lika gärna haft ledningen i pausvilan men så blev det inte. För det tredje så mixtrade tränaren Magnus Haglund med backlinjen då många ordinarie backar var skadade och satte in odugliga Johan Karlsson som mittback och stackars Niklas Hult som vänsterback. Väldigt konstigt då bland annat talangen och mittbacken Anton Lans fanns på bänken. Man lär sig av sina misstag och idag får vi se ett starkare Elfsborg på planen som dessutom är ute efter revansch!

Halmstad har inte gjort någon glad den här säsongen. Man ligger sist i tabellen med 1-2-5 som resultatrad och vädelösa 4-12 i målskillnad. På bortaplan har man förlorat samtliga 4 matcher man spelat och har på dessa matcher bara gjort 2 mål framåt medan man släppt in 9 bakåt. Nu ställs man mot ett av seriens absolut bästa hemmalag och då lär det bli tufft.  

Halmstad och Borås Arena går dessutom inte riktigt ihop. Elfsborg har en förmåga att verkligen köra över Halmstad på sin hemmaplan. Sedan arenan byggdes 2005 så har Halmstad bara klarat oavgjort 2 matcher medan man åkt på storstryk i 4 matcher. På dessa 6 matcher har Elfsborg målskillnaden 18-2 mot Halmstad. De tre senaste matcherna på Borås Arena har slutat 6-0, 4-0 och 3-0 till Elfsborg. Om man ser till både hemma och bortamöten mellan lagen så är Elfsborg uppe i 7 raka segrar nu!

Elfsborg får tillbaka Daniel Mobaek från skada och offensiva mittfältaren Martin Ericsson från avstängning och det två stora plus för Elfsborg inför den här matchen.
Halmstad saknar Christian Järdler och Viktor Ljung här.

Det som talar för mitt spel här är Elfsborgs backlinje ser betydligt starkare ut än i förra matchen och eftersom Halmstad har en usel offensiv så känns det som att Elfsborg ska kunna hålla nollan i den här matchen. Halmstad har som bekant väldigt svårt för konstgräset på Borås Arena och det talar verkligen emot dem här. Elfsborg somtrivs här och det är få lag som vänder hem från Borås med poäng. Jag tror Elfsborg aggressiva press och vassa offensiv kommer tugga ned Halmstad och på så vis vinner Elfsborg den här matchen komfortabelt.