Det är premiär för båda dessa lagen och dem lär komma till matchen oerhört spelsugna och hungriga efter 3 poäng. Jag tror på härlig offensiv fotboll ikväll och jag har hittat två spel i den här matchen som lockar! Häng på!Spel 1
Elfsborg – Häcken
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.02 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Spel 2
Elfsborg – Häcken
Mitt tips: Elfsborg över 1.5 mål i matchen
Odds: 1.85 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Det är som sagt premiär för båda lagen och det väntas mycket publik till Borås Arena ikväll. Det är sålt över 11 000 biljetter i skrivande stund så räkna med en bra inramning. Båda lagen är skadefria så räkna med en stenhård match!

Elfsborg har sedan Borås Arena byggdes vart oerhört hemmastarka. Enligt många är det p.g.a. att laget har konstgräs vilket gör att många lag har svårt att behärska bollen medan Elfsborg som dagligen tränar på underlaget har en stor fördel. Förra säsongen blev resultatraden på hemmaplan 10-4-1 och målskillnaden skrevs till 37-13. Man gjorde flest mål av alla lagen på sin hemmaplan förra säsongen. Snittet var nästan 2.5 mål per match och mycket talar för det inte kommer vara någon skillnad denna säsongen då offensiven ser oerhört stark ut.
Häcken var förra säsongen ett av seriens starkaste lag på bortaplan då man spelade in 19 poäng på 15 bortamatcher, bara Helsingborg och Malmö var starkare. Man har även i år ett intressant lag på pappret men det ser återigen tunnt ut bakåt så man kommer få räkna med många insläppta mål även i år. Förra säsongen var det bara 3 lag av 16 som släppte in fler mål än vad Häcken gjorde. Nu ställs man mot offensiva Elfsborg som gjorde näst flest mål i förra årets allsvenska så det lär bli en tuff nöt att knäcka för Häcken.

Båda lagen har en bra försäsong bakom sig. Elfsborg har vunnit 4 av de 5 senaste träningsmatcherna och noterbart är att laget skapade minst 10 målchanser i samtliga matcher vilket är oerhört imponerande. Häcken har även dom gjort det bra då de har formraden 3-1-1 bakom sig. Det är två formstarka och offensivt starka lag som möts här ikväll och skulle lagens defensiver svaja så kommer överspelet utan tvekan att sitta. Lagen har mött varandra på Borås Arena under försäsongen och den matchen slutade 3-2 till Häcken.

Eftersom jag lirat Elfsborg över 1.5 mål i matchen så ska ni få veta vad jag bygger det på. Elfsborg har förmodligen en av Allsvenskans absolut vassaste offensiver att tillgå. Man har på mitten suveräna Anders Svensson som spelar tillsammans med unge Oscar Hiljemark som gjort det helt suveränt under försäsongen. På kanterna har man tekniska spelare som Johan Larsson och Stefan Ishizaki och dessa båda herrar kommer bli mycket farliga på respektive kanter. Bakom dem finns offensiva backar i Mobaek och Klarström som båda väldigt ofta tar offensiva löpningar för att delta i lagets offensiv. Längst fram kommer man starta med vindsnabbe Lasse Nilsson som tillsammans med David Elm utgör lagets anfall. Elm har under de matcher han spelat fungerat perfekt som target player då han med sin längd och huvudspel fungerar perfekt i den rollen. Den här offensiven ställs mot Häckens något svaga defensiv och jag kan inte tänka mig annat än att det är full fart framåt som gäller. På Elfsborgs träning igår nötade man in 3 olika hörnvarianter som såg mycket lovande ut samt 2 frisparksvarianter som kommer bli mycket giftiga under säsongen så nog kommer man vara minst lika starka i fasta situationer i år.
Skulle någon spelare utgå så finns det vassa offensiva kort i vindsnabbe teknikern Niklas Hult, offensive mittfältsgiganten Martin Ericsson och slitvargen James Keene längst fram.  

Häcken trivs på Borås Arena där man klarat kryss i de tre senaste matcherna. Det gör att chansen är stor att man lyckas göra minst ett mål och då måste Elfsborg göra två för att vinna matchen och således går båda spelen in. Jag tror starkt på att matchen slutar just 2-1 till Elfsborg ikväll!