Vi tar oss till Borås Arena där hemmalaget Elfsborg tar emot Häcken. Här tror jag vi får se en öppen tillställning där båda lagen är spelskickliga och framförallt bortalaget har sin styrka i offensiven. Häcken har dock en mittback avstängd här. Men å andra sidan så spelade Elfsborg en match i Europa-League kvalet så sent som i torsdags och det kan ha viss påverkan för fysiken i andra halvlek kanske.

  • Elfsborg – Häcken
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.67 @ Bwin
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Elfsborg är inne i ett målstim, det kan man räkna ut när man gjort 14 mål på de 4 senaste matcherna, Europa League-kvalet  inräknat. Och man ska veta att på hemmaplan har det blivit väldigt målrika matcher den här säsongen, eller vad sägs om antalet mål likt det här: 5, 3, 4, 3, 4, 5. Endast mötet mot Hammarby i hemmapremiären blev under den rekade linan, men hade absolut bud på fler än de 2 mål som gjordes. Nu ska man möta Häcken som i sin tur är ett skickligt lag precis som Elfsborg. Och som kommer från en riktigt bra match offensivt sätt så se upp Elfsborg för det kan absolut smälla bakåt.

Elfsborg är relativt skadefria, endast spelare som inte har några matcher än som fortfarande inte är tillgängliga. Sen finns det säkerligen trötta ben hos vissa då man ju spelade Europa League-kval så sent som i torsdags. 3 matcher på 1 vecka och sen den här viktiga matchen. Nja luktar målrikt.

elfsborg      häcken

Häcken började segt i årets Allsvenska, men man har mer och mer jobbat sig in i serien. Framförallt så tror jag man kommer få se en starkt höst för laget från Hisingen. Dels för att man fått ny arena som man premiärvann på med riktigt bra offensivt spel. Men även för att man troligen haft sin svacka redan. Men om vi ska gå in på senaste matchen, hemma mot Helsingborg (3-2), så gjorde man en bra match offensivt och det ledde till segern. Defensivt har man fortfarande lite tveksamheter emellanåt. Och matchen mot Elfsborg tror jag kan passa dom ganska bra. Det är på konstgräs vilket gör att Häcken kan spela den fotboll dom vill som mest, och man kan gå på kontring mycket vilket man är bra på.

Man saknar dock mittbacken Jasmin Sudic som är avstängd vilket säkert kommer påverka en del. Sedan tidigare har man ju inte Diego Lugano i laget längre som varit en av de bättre bakåt. Men skadefronten börjar helt klart ljusna för Häcken. Men vi  kan slå fast vid att anfallaren Alexander Jeremejeff troligen hittat någon formtopp. 1 mål senast med bud på fler säger det mesta. Men han gjorde även en assist vid första målet man gjorde. En öppen tillställning är vad jag tror på som sagt, där Häcken säkerligen kan göra minst 1 mål.

—————————————————————————————————————————————————————

Elfsborg är hemmastarka och brukar trivas på sitt konstgräs. Men men har släppt in mycket mål på hemmaplan i år och kan mycket väl bli något mål idag också. matchen i torsdags kommer säkert sitta i benen mot slutet av matchen vare sig man vill eller inte. Men framåt är man just nu inne i ett målstim vilket känns tryggt. Häcken har spelat bättre och bättre ju mer Allsvenskan lidit. Senast gjorde man en riktigt bra match offensivt när man ”bara” vann med 3-2. Men tror vi kan räkna med något liknande i antal mål idag. Häcken har mittbacken Sudic avstängd. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.67. Insatsen är ganska hög här. Jobba framåt!!

/ L’orso